UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU: Uzeo 35.000 evra!

Autor:

Hronika

31.05.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osumnjičenom I. B. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden javnom tužiocu za organizovani kriminal.

UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU: Uzeo 35.000 evra!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Po nalogu JTOK u zajednickoj akciji pripadniika policije i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I. B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl.359 stav 3 u vezi stava 1 KZ na taj način što je prekoračio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je o 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

- Osumnjičenom I. B. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden javnom tužiocu za organizovani kriminal - saopštilo je Javno tužilastvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading