POKLONIO MU SE I JEDAN OD NAJVEĆIH: Nikola Jokić je NAJBOLJI centar lige!

Autor:

Sport

08.05.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto onda nije proglašen za MVP-a?

POKLONIO MU SE I JEDAN OD NAJVEĆIH: Nikola Jokić je NAJBOLJI centar lige!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Finiks Sansa savladali su na svom terenu ekipu Denver Nagetsa, rezultatom 129:124, i na taj način su stigli do izjednačenja (2:2) u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi nisu uspeli da stignu do brejka u Arizoni, iako je Nikola Jokić odigrao verovatno i najbolju partiju svoje karijere. Maestralni centar je ubacio čak 53 poena (20/30) iz igre, uz to je imao i 11 asistencija i četiri skoka, ali i pored toga, ekipa Majka Melouna nije uspela da zabeleži pobedu.

Posle meča, brojne legende najjače lige sveta su požurile da upute komplimente srpskog asu, a jedan od njih je i Šekil O'Nil, jedan od najboljih centara u istoriji.

- Nikola Jokić je najbolji centar u ligi. To ste od mene čuli - rekao je O'Nil posle četvrtog meča serije između Nagetsa i Sansa.

- Ovo je bila neverovatna utakmica. Jokić igra kao najveći! - dodao je Šekil.

Sa njim se složio i Čarls Barkli, koji je dodao da su on, Embid i Janis nivo iznad ostalih.


- Tu su Džoel, Janis, Džoker. Možeš da glasaš za nekog od njih i rasporediš ih na neko od prva tri mesta. Opet, neko od novinara koji su glasali, ne znam njegovo ime, nije stavio Jokića ni u pet - rekao je Barkli.

Legende su istakle i da je jedan od novinara odlučio da Jokića ne stavi u najboljih pet, i da takvom čoveku treba uzeti pravo glasa.

- Takvi ljudi ne bi trebalo ni da glasaju. Svako ko gleda košarku jasno vidi da su Jokić, Embid i Adetokumbo bili nivo iznad svih ostalih tokom ove sezone - istakao je O'Nil.

Reč je o prokletom idiotu! - dodala je nekadašnja legenda Filadelfije,Finiksa i Hjustona.

Ipak, zanimljivo je kako su svi odjednom shvatili da je Nikola najbolji u ligi tek kad je prošlo glasanje za MVP-a lige, koje je ove godine otišlo u ruke Džoelu Embidu.

Podsetimo, peti duel je na programu u noći između utorka i srede, od 04:00, a domaćini će biti košarkaši Denvera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading