EMBID DOŽIVEO KOLAPS: Nikola Jokić će biti MVP NBA lige!

Autor:

Sport

14.04.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makar tako tvrdi zvaničan sajt najjače lige sveta.

EMBID DOŽIVEO KOLAPS: Nikola Jokić će biti MVP NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Regularni deo NBA lige je završen, što znači da mogu da se sumiraju utisci kada je trka za MVP nagradu u pitanju.

Ove sezone, makar što se te kategorije tiče, imaćemo nikad neizvesniju bitku, a prema procenama svih sajtova, kladionica i analitičara nagrada će otići u ruke Nikoli Jokiću ili Džoelu Embidu.

Srpski centar, koji je ovu nagradu osvajao i prethodne dve sezone, proveo je gotovo celu sezonu na samom vrhu ove trke, a razlog su bile njegove sjajne partije, kao i odličan rezultat Denver Nagetsa, koji su na kraju završili na prvom mestu Istočne konferencije.

Ipak, u poslednjih nekoliko meseci, Jokić je dobio ozbiljnu konkurenciju u vidu Embida, koji ga je nekoliko puta i pretekao na vrhu MVP tabele, na zvaničnom sajtu NBA lige.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid u duelu

Ali, poslednji presek glasova vratio je momka iz Sombora na prvo mesto. Dakle, prema sajtu najjače košarkaške lige sveta, Jokić je najbolji košarkaš u ovoj godini i ima najviše šanse da osvoji i treći put prestižnu nagradu. Na drugom mestu se nalazi Džoel Embid, treći je Janis Adetokumbo, a za njima slede Džejson Tejtum i Donovan Mičel.

Iako je na samom vrhu ove liste, ipak treba sačekati i videti kako će glasati svi oni koji imaju pravo da odluče o dobitniku ove nagrade, a jasno je da je u poslednjih mesec dana u medijima izvršena ozbiljna kampanja kako bi i Embid konačno osvojio MVP trofej.

Videćemo na kraju ko će imati čast da osvoji prestižnu nagradu, a do tada će obojica košarkaša morati da se posvete početku plej-ofa. Filadelfiju čeka duel sa Bruklinom, dok će Denver ići na boljeg iz okršaja u kom se sastaju Oklahoma i Minesota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading