JOKIĆ ILI EMBID: Analitičari TVRDE - nikad NEIZVESNIJA trka u borbi za MVP nagradu!

Autor:

Sport

30.03.2023

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće velika borba do samog kraja regularnog dela sezone.

JOKIĆ ILI EMBID: Analitičari TVRDE - nikad NEIZVESNIJA trka u borbi za MVP nagradu!

Foto: www.profimedia.rs

Embid i Jokić

NBA liga se polako privodi kraju, makar njen regularni deo, a u žiži američke javnosti se nalazi trka u kojoj se Nikola Jokić i Džoel Embid nadmeću za najkorisnijeg igrača.

Već nekoliko puta su se ova dvojica košarkaša smenjivala tokom sezone na vodećem mestu trke za MVP nagradu, a prema najnovijoj anketi, koju je sproveo ESPN, centar Filadelfije se ovoga puta nalazi ispred Nikole Jokića, ali za samo dva poena.

Naime, Embid se nalazi na čelu sa 790 bodova, srpski centar ima 788, dok se na trećoj poziciji nalazi Janis Adetokumbo sa 612 osvojenih bodova. Za njima slede Džejson Tejtum, odnosno Luka Dončić, koji je trenutno na petoj poziciji.

Od 100 novinara, koliko ih je učestvovalo u glasanju, njih 42 smatra da je Jokić najbolji igrač lige, za razliku od njih 39, koji smatraju da je centar poreklom iz Kameruna najkorisniji. Grčki košarkaš je dobio 19 glasova.

Ipak, Embid ima blagu prednost kada su u pitanju glasovi za drugog najkorisnijeg u sezoni, pa je u toj kategoriji napravio ovu minijaturnu prednost, koja svakako može da nestane do kraja sezone.


- Ovo možda nisu moji konačni odgovori - ovo je bio jedan od komentara novinara, dok je drugi upitao: "Zar ne možete da sačekate da se završi regularni deo sezone?".

Bilo kako bilo, ovo će definitivno biti jedan od najdramatičnijih izbora za košarkaša godine, a do sada je najmanja razlika iznosila u sezoni 1989/90, kada je Medžik Džonson slavio sa 22 boda razlike ispred Čarlsa Barklija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading