NIKOLA PILIĆ: Nole ubacuje u šestu brzinu za trofeje

Autor: Marija Nestorović

Sport

30.03.2023

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser moći će da nastupa na Sinsinatiju i US openu.

NIKOLA PILIĆ: Nole ubacuje u šestu brzinu za trofeje

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković ponovo ide u Ameriku! Naime, srpski teniser moći će da nastupi na US openu, nakon što je američki senat glasao za poništenje odluke o vanrednom stanju u SAD zbog pandemije koronavirusa. Odluka o poništenju nije bila jednoglasna (68 za, 23 protiv), a čak je i predsednik Džo Bajden glasao protiv, međutim, on neće uložiti veto i odluka će uskoro stupiti na snagu. U tom slučaju ne postoji nijedna prepreka da srpski as nastupi na Sinsinatiju i US openu, koji su u avgustu. 

Đoković bi tako ove sezone mogao da kompletira sve titule sa grend slema, nakon što je u januaru osvojio Australijan open. Trenerski stručnjak Nikola Pilić istakao je u razgovoru za Republiku da nije nemoguće da Nole u svoju kolekciju doda još tri pehara sa velikih takmičenja. 

- Novaku neće biti lako da osvoji sve do kraja, ali nije ni nemoguće. Ima sad sve uslove, a najbitnije je da ga posluži zdravlje i da nema povrede. On je jak u glavi, ima volju, a samo da bude i jak u telu. Naravno, veliki je to izazov, u tom slučaju bi morao da ubaci u šestu brzinu. Dobro je počeo osvajanjem Australijan opena, ali videćemo za dalje. Veliki optimizam je potreban za osvajanje svih grend slem titula u sezoni - istakao je Pilić.

Foto: Starsport

Nikola Pilić

Bivši trener Đokovića je priznao da bi bio zadovoljan ako bi on osvojio još samo jednu titulu na grend slemu ove godine. 

- Nole zasad ima 22 trofeja sa velikih takmičenja, isto kao Rafael Nadal. Ja ću biti srećan ako ga prestigne - rekao je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading