PREOKRET PRED MASTERS U MAJAMIJU: Novak Đoković ULAZI u Ameriku?

Autor:

Sport

19.03.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da će naš as ipak dobiti priliku da se bori za trofej.

PREOKRET PRED MASTERS U MAJAMIJU: Novak Đoković ULAZI u Ameriku?

Foto: ST/N. Mutić

Novak Đoković

Ceo teniski svet je pažnju trenutno usmerio ka Americi, gde će noćas, tačno u ponoć, Karlos Alkaras i Danil Medvedev odmeriti snage u finalu turnira u Indijan Velsu.

Taj meč je posebno važan za našeg tenisera Novaka Đokovića, koji će pasti na drugo mesto ATP liste, ukoliko Alkaras uspe da dođe do pobede, protiv trenutno nezaustavljivog Medvedeva.

Podsetimo, Novak nije mogao da uđe u Ameriku jer nije vakcinisan, pa je zbog toga propustio Masters u Indijan Velsu, a neće ga biti ni na predstojećem turniru u Majamiju.

Foto: ST/N. Mutić

Novak Đoković nije dobio izuzeće za turnire u Americi

Ipak, pred sam početak turnira na Floridi, Đoković je dobio ohrabrujuće vesti kada je u pitanju US Open, koji se igra u avgustu i septembru ove godine.

- Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bela kuća. Puni smo nade da će pravila koja onemogućavaju Novaka da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti. Za US Open ne postoje kovid restrikcije za bilo kojeg igrača, navijača… Novak, jedan od najvećih šampiona našeg sporta će biti dobrodošao da se takmiči na US Openu 2023. godine - rekao je portparol USTA Kris Vidmajer.

Srbin nije smeo da učestvuje na US openu prošle sezone zbog toga što nije vakcinisan, ali su mu šanse ove godine znatno veće. Predsednik Amerike Džo Bajden je najavio ukidanje mera za 11. maj, a ako se to desi, više neće biti nikakvih prepreka i Novaka ćemo moći da gledamo na turniru koji je do sada tri puta osvajao u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading