SVE JE GOTOVO: Džoel Embid je NAJBOLJI - centar Filadelfije OSVOJIO prestižnu nagradu!

Autor:

Sport

08.04.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešeno je pitanje nagrade u NBA ligi.

SVE JE GOTOVO: Džoel Embid je NAJBOLJI - centar Filadelfije OSVOJIO prestižnu nagradu!

Foto: www.profimedia.rs

Embid i Jokić

Džoel Embid, košarkaš Filadelfija 76ersa, osvojio je titulu najboljeg strelca u NBA ligi ove sezone.

Naime, Embid će propustiti poslednju utakmicu u regularnom delu sezone, u kom njegova Filadelfija igra sa Bruklinom, tako da će njegovi statistički podaci ostati isti kao i sada. 

Centar 76ersa će ostati na proseku od 32.6 poena po meču, što je za 0.2 više od Luke Dončića, koji će takođe propustiti poslednji duel u sezoni, pa će ostati na 32.4 poena u proseku.

Nakon ove dvojice igrača, slede Dejmijan Lilard, Šej Gildž-Aleksander, Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Donovan Miček, Kajri Irving, Džejlen Braun, odnosno Trej Jang, koji se nalazi na desetom mestu ove liste. Srpski košarkaš Nikola Jokić je na 16. mestu na ovoj listi.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid, centar Filadelfije

Embid je osigurao novo priznanje u ovoj kategoriji, pošto je i prošle sezone bio najbolji strelac NBA lige sa 30.6 poena po meču.

Podsetimo, trka za MVP nagradu i dalje traje, a u konkurenciji su upravo Embid, kao i Nikola Jokić i Janis Adetokumbo. Osvajač nagrade i dalje nije poznat, ali prema svemu sudeći ćemo videti jednu od najzanimljivijih trka za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta.

Regularni deo NBA lige se završava u nedelju, a Denver Nagetsi su uspeli da obezbede prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, pred početak doigravanja. Sa druge strane, Milvoki će kao prvi dočekati plej-of na Istoku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading