NBA JE OVO ČEKALA 40 GODINA: Nikola Jokić OBARA REKORD i ulazi u ISTORIJU?

Autor:

Sport

10.03.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prilika se ukazala asu Denver Nagetsa

NBA JE OVO ČEKALA 40 GODINA: Nikola Jokić OBARA REKORD i ulazi u ISTORIJU?

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Bobi Portis

Na sajtu najjače košarkaške lige na svetu je objavljena nova lista MVP kandidata, a na njoj i dalje prvo mesto zauzima srpski centar Nikola Jokić.

Vođa Denver Nagetsa se nalazi ispred Džoela Embida, koji je drugoplasiran, odnosno Janisa Adetokumba, koji je trenutno treći u trci za MVP nagradu.

- Nikola je glavni razlog za sve dobro što radimo i u napadu i u odbrani i samo zato što može da prosečno beleži po 10 asistencija ne treba da mu se takav stil igre uzima za zlo. On će uvek doneti dobru odluku, a mi imamo 25 pobeda i nijednom nismo izgubili kada on ima tripl-dabl. Ukoilko ljudi hoće da kažu da nabija statistiku, samo neka nastavi tako, jer mi pobeđujemo kada god on ima tripl-dabl. Sve to utiče na njegovu MVP titulu jer kada god on radi sve te stvari i mi igramo na višem nivou - rekao je nedavno Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, kada su ga upitali o Jokićevoj statistici u NBA ligi.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u duelu sa Nikolom Vučevićem

Ipak, svakako da će naš as, koji trenutno beleži preko 24 poena u proseku, uz oko 11 skokova i deset asistencija, morati da nastavi da beleži sjajne brojke, kako bi se odbranio od napada Embida i Janisa, koji će pokušati da mu u finišu sezone preotmu nagradu. Na četvrtom mestu je Džejson Tejtum, dok je peti Luka Dončić.

Ukoliko Jokić uspe da stigne do MVP nagrade, koja će mu biti treća uzastopna, izjednačiće rekord Lerija Birda, koji je od 1984. do 1986. godine tri puta uzastopno osvajao priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi.

Podsetimo, Denver je trenutno prvoplasirana ekipa Zapadne konferencije, sa skorom od 46 pobeda i 20 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading