ČOVEK SA DRUGE PLANETE! Brutalni Jokić UNIŠTIO Sanse! Denver poveo protiv Finiksa! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.04.2023

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera pobedili su Finiks rezultatom 125:107 u svojoj Bol areni i poveli u drugoj rundi Zapadne konferencije sa 1:0.

ČOVEK SA DRUGE PLANETE! Brutalni Jokić UNIŠTIO Sanse! Denver poveo protiv Finiksa! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Ponovo je Nikola Jokić, uz Džamala Mareja, obeležio trijumf Nagetsa. Dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu ostvario je dabl-dabl sa 24 poena, 19 uhvaćenih lopti i pet dodavanja.

Kanađanin je predvodio Denver do pobede sa deset koševa više od Srbina, uz pet skokova i devet asistencija.

Nagetsi su furiozno ušli u premijernu utakmicu druge runde plej-ofa i preuzeo igru u svoje ruke. Tim iz Kolorada igrao je sjajno na Jokićevim krilima, koji je već do prve mini pauze između četvrtina ubacio devet koševa, uz osam uhvaćenih lopti.

Nije se predavao Finiks. Nastavili su Sansi da jure rezultatski zaostatak, te su do kraja prve četvrtine uspeli da spuste minus na samo pola koša i završe prvi kvartal rezultatom 32:31.

Razigrao se Denver u nastavku. Tokom druge četvrtine tim Majka Melouna je na krilima navijača radio šta je hteo. Prednjačio je Džamal Marej sa sjajnim asistencijama saigračima, dok je Kanađanin postigao i nekoliko važnih poena.

Srpski as je nastavio brutalnu partiju i već do odlaska na poluvreme upisao dabl-dabl sa 13 poena i 14 uhvaćenih lopti. Bacio je "Džoker" publiku u trans spektakularnim zakucavanjem u ovom delu meča, na dodavanje Džamala.

Ispostavili su Sansi ponovo priključak na startu drugog poluvremena, što je nateralo Denver da se probudi, posle tajm-auta Majka Melounija, i ponovo zaigra mnogo efikasnije.

Krenule su da se ređaju trojke Nagetsa, seriju je otvorio Gordon, nastavio Marej dodavši dve uzastopne, dok se i Jokić "upisao" van linije 7,25. O dominaciji "grumenja" u tim trenucima, svedoči činjenica da su treći kvartal završili sa 13 postignutih trojki, dok je Finiks pogodio samo tri šuta do ulaska u poslednji period.

Uporni Kevin Durent i Kris Pol nisu dozvoljavali da njihov tim preživi katastrofu u Koloradu, pa su uspeli da omoguće Finiksu da u poslednjih 12 minuta uđe sa 13 koševa zaostatka (94:81), iako je prednost i do 17 poena prednosti (83:66).

To je, međutim, bio poslednji trzaj Sansa, jer je Denver u odlučujućoj četvrtini ostvario maksimalno vođstvo od 20 razlike i prelomio meč u svoju korist. Ne želeći da rizikuje sa povredama, trener Sansa Monti Vilijams je izvukao najbolje igrače sa parketa, pa su Buker, Durantela, Ejton i Pol zavšnicu duela odgledali sa klupe.

Ipak, to je bilo sve od gostiju pošto su Jokić i Marej "dodali gas" i u samo nekoliko minuta ponovo povećali prednost pa je na 4 minuta do kraja domaći tim vodio 120:100. Trener gostiju, Monti Vilijams je u ovim momentima povukao glavne igrače, Bukera, Durenta, Ejton i Pola sa terena i priznao porz. Do kraja, Denver je rutinski završio posao i poveo sa 1:0 u seriji.

Nagetsi će i u sledećem meču biti domaćini, a druga utakmica polufinala Zapadne konferencije na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 4 časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading