NIŠTA OD "METLE": Drama u Minesoti, Edvards trojkom SRUŠIO Denver i poništio Jokićevu MAESTRALNU partiju! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.04.2023

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak će se igrati i peta utakmica u Denveru.

NIŠTA OD "METLE": Drama u Minesoti, Edvards trojkom SRUŠIO Denver i poništio Jokićevu MAESTRALNU partiju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džamal Marej

Košarkaši Minesota Timbervulvsa savladali su Denver Nagetse posle produžetka sa 114:108 u četvrtom meču serije prvog kola NBA plej-ofa.

Denveru nije pomogla ni neverovatna partija Nikole Jokića, koji je ubacio 43 poena, a uz to je imao i 11 skokova i šest asistencija. Izostala je pomoć ostalih saigrača, a bolji od ostalih je bio Džamal Marej sa 19 poena, dok su Majkl Porter i Aron Gordon postigli po 15.

U pobedničkoj ekipi istakao se po običaju Entoni Edvards, koji je imao 34 poena, dok je Majk Konli stao na 19.

Nagetsi su dobro počeli meč, imali su i prednost na poluvremenu (48:52), pa je delovalo da bi mogli već u četvrtom meču da reše sve muke. Ipak, Minesota se nije predavala, a kada je Edvards pogodio za 96:84, na manje od tri minuta do kraja meča, delovalo je da su Vulvsi stigli do pobede.

Ipak, usledila je neverovatna serija Denvera, Porter je ubacio dve trojke, Jokić jednu, pa je na samo 16 sekundi do kraja na semaforu stajalo 96:95 za domaćina, uz dva bacanja za srpskog centra. Nažalost, pogodio je samo jedan, pa je meč posle promašaja Edvardsa ušao u dodatnih pet minuta.

Tamo se Minesota bolje snašla, brzo je stekla i +7 (109:102), ali su se Nagetsi i Jokić još jednom vratili na 109:108. Onda je na scenu stupio Edvards, pogodio je trojku preko ruke Gordona, a nakon promašaja Jokića za tri, bilo je jasno da je ovaj duel rešen i da je domaćin uspeo da izbegne metlu u ovoj seriji.

Naredni meč je na programu u Denveru, a biće odigran u noći utorka i srede, od 3 sata po našem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading