JOKIĆ ČUVA DENVER! Srbin BLISTAO na terenu i BESNEO na sudije, Nagetsi PREŽIVELI drugi meč! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.04.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoker i njegovi saigrači nastavili su da koračaju ka NBA prstenu.

JOKIĆ ČUVA DENVER! Srbin BLISTAO na terenu i BESNEO na sudije, Nagetsi PREŽIVELI drugi meč! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Minesote

Košarkaši Denvera savladali su Minesotu i u drugom meču prve runde plej-ofa NBA lige.

Nikola Jokić i ostatak ekipe su se mučili, ali uspeli su da prežive i savladaju nezgodne "vukove" rezultatom 122:113.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige meč je završio sa 27 poena i po devet skokova i asistencija i bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu svoje ekipe. Bilo je na ovom meču svega i svačega, Nagetsi su dugo vodili, Minesota je uzvratila u trećoj četvrtini, ali je četa Majka Melouna uspela da izdrži udarac i slavi.

Da krenemo redom...

Denver je meč otvorio sjajno i već u prvoj deonici stigao je do dvocifrene prednosti (31:19), ali je Minesota na odmor otišla sa minus devet (31:22). Nastavili su Nagetsi u istom ritmu, prednost je rasla i tokom druge četvrtine pa je na poluvremenu bilo 64:49.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Minesote

 

U trećoj četvrtini "vukovi" su zablistali postigli su 40, a primili samo 23 poena i pred start poslednje deonice imali su plus dva.

Nije Denver dozvolio iznenađenje, pa je na krilima Majkla Portera Džuniora, Nikole Jokića i Džamala Mareja uspeo da odbije napad Minesote, preživi drugu utakmicu i slavi sa 122:113.

Jokić je blistao i flertovao sa tripl-dablom te je meč završio sa pomenutih 27 poena i po devet skokova i asistencija. U jednom trenutku tokom treće četvrtine Džoker je pobesneo na sudije koje ga nisu zaštitile kada ga je Gober udario u lice, ali je to bio motiv više da srpski as upali u petu brzinu i donese Denveru prednost od 2:0 u seriji.

 

 

 

Najefikasniji u timu Denvera bio je Džamal Marej sa 40 poena, a pored njega i Jokića blistao je i Majkl Porter Džunior sa 16 poena i maestralnom igrom u finišu. Kod Minesote bolji od ostalih bili su Edvards sa 41 i Gober sa 19 poena.

U ostalim mečevima odigranim u noći između srede i četvrtka Memfis je savladao Los Anđeles Lejkerse sa 103:93, dok je Milvoki bio bolji od Majamija rezultatom 138:122, te je u ove dve serije rezultat sada 1:1.

Memfis - LA Lejkers 103:93 - u pobedama 1:1

/Tilman 22 - Džejms 28/

Milvoki - Majami 138:122 - u pobedama 1:1

/Lopez 25 - Balter 25/

Denver - Minesota 122:113 - u pobedama 2:0

/Marej 40 - Edvards 41/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading