LOŠE VESTI IZ NBA LIGE! Srbin ZAVRŠIO SEZONU, Jokić na MUKAMA!

Autor:

Sport

15.04.2023

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za jednog je kraj, dok će drugi imati težak zadatak.

LOŠE VESTI IZ NBA LIGE! Srbin ZAVRŠIO SEZONU, Jokić na MUKAMA!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski

U noći između petka i subote odigrane su dve utakmice plej-ina NBA lige posle kojih su poznati i svi parovi plej-ofa.

Minesota će biti prvi rival Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima pošto je u razigravanju savladala Oklahomu sa 120:95 i na taj način završila sezonu još jednom Srbinu, Alekseju Pokuševskom. Njega nije bilo na parketu ni na ovom meču, veći deo šampionata propustio je zbog povrede, a tek naredne sezone očekuje se da dođe u centar pažnje.

Karl Entoni Tauns nosio je Minesotu sa 28 poena i 11 skokova. Još dvojica igrača iz pobedničkog sastava imala su dabl-dabl učinak - Rudi Gober 21 poen i deset uhvaćenih lopti, odnosno Entoni Edvards 19 poena i deset uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu najefikasniji bio je Šaj Gildžes Aleksander sa 22 poena. Po 17 su ubacili Dort i Vilijams.

Biće Denver na velikim mukama jer je Minesota tim koji im ne leži i dva puta ih je savladao ove sezone, a u prethodnih sedam međusobnih okršaja "vukovi" su u čak pet navrata slavili. Prvu utakmicu plej-ofa Denver i Minesota odigraće u noći između nedelje i ponedeljka od 04.30.

Drugi meč razigravanja za plej-of odigrali su Majami i Čikago. Majami je slavio sa 102:91 i tako zakazao okršaj sa Milvokijem. Batler i Strus vodili su Majami ka pobedi i ubacili su po 31 poen, dok je kod poraženih najbolji bio Derozan sa 26 poena.

Parovi plej-ofa NBA lige su sledeći:

Milvoki - Majami

Klivlend - Njujork

Boston - Atlanta

Filadelfija - Bruklin

Denver - Minesota

Finiks - Los Anđeles Klipersi

Memfis - Los Anđeles Lejkersi

Sakramento - Golden Stejt

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading