LEGENDARNI AS OPLEO PO LESORU! Takvima nije mesto u košarci! Pojedinac NE SME da...

Autor:

Sport

14.03.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u petom ovosezonskom večitom derbiju i u 21. kolu ABA lige upisao novu pobedu.

LEGENDARNI AS OPLEO PO LESORU! Takvima nije mesto u košarci! Pojedinac NE SME da...

Foto: Starsport

Matijas Lesor

Crno-beli su na krilima Matijasa Lesora stigli do trijumfa, a Francuz je meč završio sa 27 poena i izabran je za MVP-ja 21. runde regionalnog takmičenja.

Ipak, centar Partizana je napravio nepromišljen potez po završetku meča, kada je nasrnuo na Filipa Petruševa iz Crvene zvezde, zbog čega će verovatno snositi konsekvence disciplinca ABA lige.

Legendarni as jugoslovenske košarke Dragan Kapičić dao je svoje viđenje Večitog derbija:

- Obe ekipe su pokazale kvalitet koji nosi težina derbija. To ukazuje da može da bude i pobeda i poraz bilo koga od njih. Iznenađenja su uvek moguća, zato derbi nosi taj čar zanimljivosti i neizvesnosti - rekao je Kapičić za "Republiku".

Osvrnuo se proslavljeni reprezentativac i na teškoće koje su zahvatile crveno-bele pre početka meča.

- Crvena zvezda je imala određeni problem. Nije mogla da računa povređenog Nedovića, ni Dobrić nije ulazio na parket... Pokušala je u teškom ambijentu da dođe do pobede, imala je veliku prednost, ali desio se psihološki obrt, koji je odredio dalji tok meča.

Foto: Starsport

 

Kapičića nije iznenadio preokret Obradovićevog tima:

- Nije mi iznenađenje, jer je moglo i drugačije da se desi, kao u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, kada je Zvezda okrenula visoku prednost Partizana. To je stvar trenutne inspiracije. Žao mi je što je ispalo tako, ali, ponavljam, zato derbi donosi posebnu čar. Treneri, takođe, imaju velike uloge, umeju da uvedu tim u pobedničko stanje. Ivanović i Obradović su dva vrhunska trenera, najbolja u ABA ligi, pa čak i usuđujem se reći u Top 5 među evroligaškim trenerima. To mnogo znači, kada vam na klupama sede vrhunski stručnjaci.

Na divljački potez Matijasa Lesora koji je posle meča nasrnuo na Filipa Petruševa izneo je sledeću konstataciju:

- Apsolutno bespotrebno se stvorila nemila scena, koja je bacila senku na košarkaški spektakl. Igrao sam košarku, ali su mi takva ponašanja na parketu bila strana. Došlo je do toga da se nadobudnim ponašanjem napravi eksces, to je osobina koja ne sme da se pokaže pred 20.000 gledalaca i još najmanje toliko pored TV ekrana. Suludo je da se tako nešto uopšte dešava, umesto da je srećan i slavio zbog pobede, trči da se bije. Čak je trebalo i da pretrpi oštriji start, ako ga je uopšte i bilo - naglasio je Dragan Kapičić i dodao:

- Divljanje pokazuje mentalitet koji mora da obuzda. Lesor je deo ekipe koja ima velike ambicije i pleni sportskim duhom. Pojedinac ne sme da kvari, ono što ekipa stvara - istakao je Dragan Kapičić u razgovoru za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
avram

14.03.2023 12:29

rekao zvezdaš do groba...xaxa