LESORA ČEKA DRAKONSKA KAZNA! Partizanovom centru preti SUSPENZIJA! Ovo su moguće SANKCIJE!

Autor:

Sport

14.03.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuz se našao u centru skandala po završetku večitog derbija koji je pripao crno-belima.

LESORA ČEKA DRAKONSKA KAZNA! Partizanovom centru preti SUSPENZIJA! Ovo su moguće SANKCIJE!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su posle preokreta Crvenu zvezdu u petom ovosezonskom večitom derbiju u Štark areni.

Iako su crveno-beli imali vođstvo od 20 poena razlike, izabranici Željka Obradovića su spektakularnim preokretom stigli do trijumfa pred svojim navijačima.

Junak pobede bio je Matijas Lesor sa 27 postignutih koševa, ali je francuski centar napravio neviđeni incident po završetku meča.

Foto: Starsport

 

 

Najefikasniji akter utakmice obrušio se na Filipa Petruševa, udarivši asa Zvezde, zbog čega ga čekaju sankcije ABA lige.

Iz Crvene zvezde će sigurno tražiti suspenziju francuskog centra, a onda će na ABA ligi biti da sankcioniše ponašanje, ovog igrača.

Foto: Starsport

 

Podsetimo, pre tri godine se takođe desila slična situacija kada je Vili Rid, tada košarkaš Budućnosti, udario Filipa Petruševa koji je tada nosio dres Mege. Tada je Rid u 6. minutu bez povoda udario Petruševa, a disciplinski sudija ABA lige ga je kaznio sa dve utakmice suspenzije.

Slična kazna verovatno čeka i Lesora koji je ovim nimalo promišljenim potezom svojoj ekipi naneo loše jer će neke od narednih mečeva na Jadranu morati da pauzira i ohladi vruću glavu.

Prema Propozicijama, francuski centar biće kažnjen sa nekoliko utakmica zabrane igranja, plus novčanom kaznom, a suma neće biti nimalo blaga.

Republika

Foto: printscreen/aba liga

 

 

Ipak, to ne mora da znači da će Lesor proći sa istom kaznom kao Amerikanac, pošto će disciplinske sudije pažljivo odmeriti svaki potez Francuza kada je krenuo u nasrtaj na bivšeg igrača Mege.

Foto: Starsport

 

Zato se može dogoditi da Matijas dobije tri i više mečeva "hlađenja", možda čak i drakonsku kaznu od 7.000 do 50.000 evra, zabranu igranja od jedne do četiri godine ili, ako disciplinci procene težinu prekršaja, dve, tri ili više utakmica, kao i trajno izbacivanje iz takmičenja, što je malo verovatno da će se dogoditi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
DAJTE ISTINU NE NAVIJACKI

14.03.2023 11:13

To je COVICEVA ZELJA. KAZNI GA NOVCANO JAKO DA OSETI A NEKA IGRA. OVAKO BI ,,CIGANI" PROFITIRALI. A PETRUSEV JE VELIKI PROVOKATOR. MEDALJA IMA DVE STRANE. P.S. LESOROVA licna STVAR UDRI NJEGA po DZEPU sto PARTIZAN da ceh PLACA. POSTENO.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

14.03.2023 18:08

Rid-Petrušev, Lesor-Petruđev, ? - Petrušev samo je pitanje dana s kim će opet. Mali je provokator!

Туфна

14.03.2023 21:21

Чудно да је у оба случаја ударен Петрушев,вероватно не без разлога

sin

16.03.2023 15:23

Kazna za francuza do 5 utakmica da se oladi malo