PREOKRET PARTIZANA NA KRILIMA LESORA: Kampaco uzalud PLESAO u Štark areni, Zvezda ispustila 20 razlike!

Autor:

Sport

13.03.2023

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važna pobeda crno-belih za rasplet u regionalnom takmičenju.

PREOKRET PARTIZANA NA KRILIMA LESORA: Kampaco uzalud PLESAO u Štark areni, Zvezda ispustila 20 razlike!

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 92:81, čime su došli na korak od osvajanja prvog mesta na kraju regularnog dela sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Crno-beli su nadoknadili zaostatak koji je iznosio i 20 poena, pa su sjajnom igrom u drugom poluvremenu nadigrali večitog rivala.

Heroj "parnog valjka" bio je sjajni Lesor sa 27 poena i osam skokova, dok je goste predvodio Kampaco koji je postigao 21 koš, uz četiri hvaćene lopte i pet asistencija, ali gotovo sve u prvom poluvremenu.

Izabranici trenera Željka Obradovića sada su na pragu prvog mesta pošto imaju dve pobede više, uz meč viška, u odnosu na branioca titule.

 

 

Francuski centar je, pored odličnog izdanja, bio i vinovnik dva incidenta po kojima će meč ostati upamćen, a drugi se dogodio sa Petruševim neposredno po okončanju utakmice.

Klub sa Malog Kalemegdana je još jednom pao u igri, a Partizan je to iskoristio ubacivši čak 58 poena u nastavku. Kampaco je na startu poslednjeg kvartala zaradio peti faul, te je sve išlo u pravcu preokreta.

Tok derbija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Crvena zvezda 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15)

Kraj večitog derbija - velika pobeda Partizana!

Lesor se ponovo sukobio sa Petruševim, nemile scene na kraju meča!

 

 

40. minut - Partizan bez problema čuva prednost.

39. minut - Probudio se Mitrović, ali crveno-beli zaostaju devet koševa (81:72). 

37. minut - Zvezda je poentirala posle dugog posta preko Mitrovića, koji je kompletirao "dva plus jedan" (76:69). 

35. minut - Crveno-beli su se potpuno pogubili na parketu, Smailagić je bio sam na zakucavanju, te je "parnom valjku" doneo ogromnih "plus osam" - 74:66.

33. minut - Ledej je pogotkom sa distance doneo prvo vođstvo crno-belima (68:66), a krilni centar Partizana je nastavio svoju seriju posle prekršaja Bentila - 70:66.

Kampaco je načinio prekršaj nad Madarom - peta lična za Argentinca!

Republika

Foto: Starsport

Kraj za Kampaca

31. minut - Lesor je zaostatak sve na "pola koša" (65:66), a onda je usledio prekid pošto je Francuz umalo izazvao tuču.ž

Gosti sa samo tri poena razlike ulaze u poslednju deonicu!

 

 

30. minut - Bitna trojka Vildoze (66:58), ali je u završnici treće deonice Madar spojio pet poena - 63:66!

 

 

29. minut - Mitrović je dao četiri laka poena, tajm-aut Obradovića pri rezultatu 62:51.

Ipak, bitan momenat je četvrta lična Kampaca, Nebojša Ilić je dobio tehničku, domaćin je to materijalizovao prišavši na 62:56.

27. minut - Panterova trojka podgrejala je nadu grobara, pogrešio je Bentil, a Lesor kaznio to u kontri - 50:58.

Vildoza je promašio težak šut van linije 6,75, ali su crno-beli nastavili da poentiraju preko Ledeja, koji je bio polovičan sa penala (51:58).

25. minut - Lesor je zakucao i iznudio treću ličnu grešku Kampaca, a na semaforu je stajalo 41:54. "Gaučosi" su proizveli još poena za crveno-bele koji lako čuvaju dvocifren višak.

Republika

Foto: Starsport

Detalj iz Štark arene

23. minut - Prelep prodor Vildoze i faul koji je Argentinac kaznio dodatnim slobodnim bacanjem (54:38). Zatim je neprecizan bio Panter...

21. minut - Avramović je poenima otvorio drugo poluvreme, uzvratio je Lazarević - 36:50.

Zvezda vodi sa 48:34 na poluvremenu!

 

Kampaco je postigao 21 poen, uz po tri skoka i asistencije, a kod Partizana dvocifren je Lesor sa 12 koševa i četiri uhvaćene lopte.

20. minut - "Parni valjak" je preko Papapetrua smanjio na 34:48, a Grk je u samom finišu prvog poluvremena izblokirao Mitrovića.

19. minut - Nezaustavljivi Kampaco nosi goste koji imaju 18 razlike (46:28).

 

 

17. minut - Bentil je dobio udarac i završio je na parketu, međutim nastaviće meč. Crno-beli nikako ne uspevaju da smanje zaostatak, a fenomenalan šut Kampaca za tri "utišao" je grobare u našoj najvećoj dvorani - 39:22!

 

 

Kampaco je dao već 19 koševa, a Naneli je bio precizan za klub iz Humske koji gubi sa 44:24.

15. minut - Ledej je "rešio" Kampaca na niskom postu, ali je Argentinac odgovorio maestralnom asistencijom za Petruševa, koji je lako poentirao na obruču - 32:19.

Republika

Foto: Starsport

Mnogo bolje izdanje crveno-belih u prvom poluvremenu

13. minut - Dobrić je nadmudrio francuskog centra poenima uz prekršaj (30:15), kapiten Partizana je promašio sa distance, a domaćin je dobio nov napad jer je Mitrović faulirao Lesora.

11. minut - Trojkom Petruševa gosti su povisili na 27:13, a Lesor je konačno realizovao oba penala smanjivši na 27:15.

Prva deonica je pripala gostima rezultatom 24:13!

 

 

10. minut - Opet je dvocifrena prednost na strani kluba sa Malog Kalemegdana, nakon preciznog šuta Markovića van linije 6,75 - 22:11!

Lesor je okončao prvi kvartal polovičnim izvođenjem penala, dominacija crveno-belih na tsartu večitog derbija.

9. minut - Zvezda je imala najvećih 13 poena viška, seriju rivala prekinuo je Panter sa poludistance (19:8), što je nateralo Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut.

 

 

7. minut - Devet poena Kampaca, gosti prave sve ubedljiviju prednost, a sada su na "plus devet" - 15:6.

5. minut - Bivši plejmejker Denvera je za sada nepogrešiv pri šutu sa linije slobodnih bacanja (5:6), a Bentil je sa niskog posta uvećao razliku - 8:5.

3. minut - Smailagić je prvi poentirao za 2:0, a Kampaco je sa linije penala crveno-belima doneo izjednačenje - 2:2.

Zatim je Ledej trojkom "zapalio" Štark arenu (5:2), a uzvratio je Lazarević za 5:4.

 

 

1. minut - Duel je otvoren prekršajem Bentila nad Ledejom, Partizan je potom izgubio loptu, a Zvezda je počela promašajem svog krilnog centra.

Počeo je večiti derbi u Štark areni!

19:55 - Sjajna vest za delije, Nemanja Nedović se nalazi u protokolu.

 

 

Biće to peti večiti derbi ove sezone, a Crvena zvezda je uspešnija sa tri ostvarene pobede. Crveno-beli su prvi derbi na Jadranu ubedljivo rešili u svoju korist rezultatom 90:74, večiti su u Evroligi podelili bodove, dok su izabranici trenera Duška Ivanovića bili bolji u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu" (83:75).

Oba tima u meč ulaze uzdrmana porazima, Partizan je "pao" u Milanu, a Zvezda u Atini, a večerašnji susret može imati presudan uticaj na rasplet na vrhu regularnog dela regionalnog takmičenja. Crno-beli su trenutno prvoplasirani sa 18-2, crveno-beli imaju pobedu i meč manje, pa će onaj ko trijumfuje večeras biti nadomak prednosti domaćeg terena tokom plej-ofa.

 

 

Očekuje se da "parni valjak" bude nošen snažnom podrškom sa tribina naše najveće dvorane, dok je klub sa Malog Kalemegdana silno motivisan da dokaže primat u regionu, nakon izvesne eliminacije iz elitnog takmičenja.

 

 

Treneri večitih rivala Željko Obradović i Duško Ivanović izneli su očekivanja od utakmice, a veliki hendikep za goste može predstavljati problem sa povredom koji je Nemanja Nedović osetio u grčkoj prestonici. Branilac jadranskog "prstena" sigurno će nastupiti bez kapitena Branka Lazića, dok klub iz Humske već duže vreme ne može da računa na centra Balšu Koprivicu.

Tok susreta, čiji početak je zakazan za 20 časova i 30 minuta možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading