TREĆE POLUVREME VEČITOG DERBIJA U NIŠU: Partizan traži promenu rezultata polufinalne utakmice!

Autor:

Sport

18.02.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su prigovor dostavili na adresu Košarkaškog saveza Srbije.

TREĆE POLUVREME VEČITOG DERBIJA U NIŠU: Partizan traži promenu rezultata polufinalne utakmice!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su izborili plasman u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u večitom derbiju savladali ekipu Partizana sa 83:75.

Iako je u jednom trenutku u drugoj četvrtini sve delovalo gotovo izgubljeno za crveno-bele, četa Duška Ivanovića, koju je na ovom meču gotovo tri četvrtine predvodio Karles Marko, napravila je fantastičan preokret i zakazala finale sa ekipom Mege.

Ipak, kako to obično biva, dan posle večitog derbija između Zvezde i Partizana meč je nastavljen, ali van terena. Na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije objavljeno da su crno-beli uložili žalbu na ishod meča.

Stoji da je Partizan uložio zvaničnu žalbu delegatu Milanu Krneti odmah posle utakmice i da je za to platio adekvatnu taksu. Delegat je potom dostavio Komesaru takmičenja izveštaj po hitnom postupku kako bi se o njemu raspravljalo u što kraćem roku.

Foto: Starsport

Crvena zvezda je slavila u tri od četiri ovosezonska derbija

Osim delegata i Komesara, Na osnovu člana 45. i 62. Propozicija takmičenja, isto tako su i delegat i sudije morali da dostave svoje viđenje utakmice u što kraćem roku.

Posle prikupljene dokumentacije i izjava, žalba je odbijena, a meč je na kraju definitivno registrovan postignuti rezultatom, dok je odluka postala konačna.

Ipak, ni ovde nije kraj ove situacije, pošto Partizan ima pravo na tužbu protiv odluke, koju može podneti u skladu sa Zakonom o sportu i Statutom KSS.

Videćemo da li će se crno-beli odlučiti na ovaj potez, ali čini se da ništa neće sprečiti večerašnje finale Zvezde i Mege, koje je na programu od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dušan

18.02.2023 14:23

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali na sebe i svoju igru. I da sportski prizna poraz,