ZVEZDA NASTAVILA DA GAZI KA TITULI: Bukari i Katai razbili Čukarički

Autor:

Sport

18.02.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su upisali novu pobedu u domaćem šampionatu.

ZVEZDA NASTAVILA DA GAZI KA TITULI: Bukari i Katai razbili Čukarički

Foto: Starsport

Osman Bukari i Aleksandar Pešić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na svom terenu u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Branilac titule je do pobede na stadionu "Rajko Mitić" došao rezultatom 3:0.

Crveno-beli su put ka trijumfu počeli da tabaju već na startu meča, pošto su u 13. minutu poveli preko Aleksandra Kataija, a samo četiri minuta kasnije je Osman Bukari duplirao prednost.

Na kraju je konačan rezultat postavio reprezentativac Gane svojim drugim golom na meču.

Zvezda je ovom pobedom došla do 60 bodova, što je čak 14 više od drugoplasiranog Partizana, koji svoj meč 22. kola Superlige igra u nedelju protiv Spartaka.

Sa druge strane, Čukarički je ostao četvrti sa 41 poenom.

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0) /Katai 13, Bukari 17, 67/

2. poluvreme

Kraj! Crvena zvezda je slavila 3:0.

81. minut - Šutirao je Mijatović sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan, pa nije došlo do nove promene rezultata.

77. minut - Marko Rakonjac i Stefan Mitrović menjaju Aleksandra Kataija i Gelora Kangu.

75. minut - Dobra šansa za Čukarički, ali je Miladinović bio neprecizan.

74. minut - Crveno-beli nisu iskoristili kontru pet na tri, pošto je na kraju Katai bio u ofsajdu.

72. minut - Jovan Mijatović i Irakli Azarov menjaju Aleksandra Pešića i Milana Rodića.

67. minut - GOOOOOOOOOOL! Osman Bukari stavlja tačku na meč! Crvena zvezda vodi 3:0. Reprezentativac Gane je na petercu, posle pasa Rodića, slomio jednog defanzivca i golmana "brđana", pa rutinski zatresao mrežu.

64. minut - Šutirao je Bukari posle kornera, ali je loše zahvatio loptu, pa nije bilo opasnosti po gol Mićovića.

58. minut - Milojević je rešio da osveži vezni red uvođenjem Kingsa Kangve, van terena je Mirko Ivanić.

57. minut - Neprecizan šut Pešića iskosa sa leve strane.

55. minut - Rogić je centaršutem sa desnog boka pronašao rezervistu Docića, ali je on glavom iz teške pozicije promašio Borjanov gol.

52. minut - Nešto mirniji tempo igre u odnosu na prvo poluvreme, bez stopostotnih šansi, domaćin čuva dva gola prednosti.

48. minut - Vigo je uposlio Kataija, ali je trenutno prvi strelac prvenstva šutirao preko gola.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Trener Čukaričkog Dušan Kerkez odlučio je da izvrši trostruku izmenu. Meč su završili Luka Adžić, Stefan Kovač i Samuel Ovusu, na terenu su Stefan Tomović, Marko Docić i Muhamed Badamosi.

Zvezda je sa dva gola viška otišla na odmor!

45. minut - Probudili su se igrači "čuke" krajem prvog poluvremena, Miladinović je drugi put želeo da ugrozi Borjana, ponovo bezuspešno, a Ostraćanin je odlučio da nema sudijske nadoknade.

43. minut - Adžić je šutirao u finišu prvog dela igre, ali je Vigo namestio sjajan blok, ništa od promene rezultata.

37. minut - Najbolja šansa za Čukarički u dosadašnjem toku meča. Mladi Miladinović je pokušajem sa preko 20 metara "testirao" Borjana, ali je kapiten domaćeg tima maestralnom intervencijom skrenuo loptu u korner!

35. minut - Defanzivac "brđana" Tošić izblokirao je Viga, na odbijenu loptu je natrčao Kanga, ali je neprecizno šutirao.

34. minut - Katai je imao dve situacije da postigne svoj 13. gol u Mozzart Superligi Srbije, Mićović je u oba navrata bio na visini zadatka.

30. minut - Fenomenalna parada Mićovića na isteku pola časa igre! Pešić je šutirao u sam ugao, ali će izabranici trenera Miloša Milojevića morati da se zadovolje samo novim udarcem iz ugla.

Republika

Foto: Starsport

Katai savladao Mićovića, Pešić još uvek ne

26. minut - Razigrani Bukari je imao još jednu izglednu priliku, ali je njegov udarac ovoga puta zaustavila "jedinica" Čukaričkog.

24. minut - Aleksandar Dragović se požalio na povredu, ali ona nije teže prirode pa će nastaviti meč.

22. minut - Kanga je imao zanimljiv pokušaj da lobuje Mićovića praktično iz mrtvog ugla, a i da je pogodio gol bi bio poništen zbog ofsajda.

19. minut - Aktuelni prvak Srbije bio je blizu trećeg gola, a kombinovali su današnji strelci. Katai je uputio centaršut sa levog boka, Bukari je pokušao glavom, ali udarac nije bio dovoljno snažan, pa je čuvar mreže kluba sa Banovog brda lako ukrotio loptu.

17. minut - GOOOOL! Bukari je duplirao prednost domaćina. Vezista "čuke" Sisoko je pogrešio na sredini terena, Pešić je lepo uposlio Afrikanca koji se idealno snašao pred golom rivala - 2:0!

13. minut - GOOOOL! Aleksandar Katai je doveo crveno-bele u vođstvo! Prelep gol je postigao miljenik delija, a proigrao ga je Kanga u padu. Majstor iz Srbobrana je lepo povukao loptu, a onda je šutirao levom nogom pogodivši donji levi ugao gla koji čuva mladi Mićović - 1:0!

10. minut - "Brđani" su prvi put šutirali u okvir gola, udarac je oprobao Ovusu, Borjan je lako uhvatio loptu.

5. minut - Prvu veliku šansu stvorila je Zvezda nakon kornera. Loptu je glavom zahvatio Eraković, bio je neometan u kaznenom prostoru Čukaričkog, ali ju je poslao preko gola.

1. minut - Glavni sudija Stanko Ostraćanin dao je znak za početak duela.

Počela je utakmica na "Marakani"!

Delić atmosfere sa našeg najvećeg stadiona možete pogledati u galeriji.

Zvezda želi da popravi bled utisak koji je na svom terenu ostavila na startu drugog dela šampionata. Vojvodina je uspela da odoli braniocu titule remiziravši 1:1, ali su onda beogradski crveno-beli prošlog vikenda demonstrirali silu protiv Voždovca - 6:0.

Zahvaljujući bolnom porazu Večitog rivala od Mladosti GAT (0:4), izabranici trenera Miloša Milojevića imaju 11 bodova zalihe na superligaškoj tabeli i već se nalaze na korak od odbrane titule i direktnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Sa druge strane, Čukarički je vezao dva trijumfa u 2022. godini (Spartak, kragujevački Radnički) i vodiće grčevitu borbu za TSC-om i Vojvodinom za izlazak na evropsku scenu.

Podsetimo, u prvom ovosezonskom susretu današnjih rivala, odigranom 10. novembra na Banovom Brdu, naš najtrofejniji klub je trijumfovao rezultatom 2:0, a strelci su bili Katai i Kangva.

Milojević nije želeo ništa da kalkuliše, pa se odlučio za izuzetno moćnu postavu koju predvodi ofanzivni kvartet Bukari, Ivanić, Katai i Pešić.

Zanimljivo je istaći da će duel na "Marakani" predstavljati povratak Luke Adžića, koji je branio crveno-bele boje, dok će možda i najveća pretnja kapitenu domaćina Milanu Borjanu biti bivši ofanzivac Partizana Đorđe Ivanović. 

Tok utakmice, čiji početak je zakazan za 15 časova možete pratiti uživo na našem portalu.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Katai – Pešić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović – Rogan, Gajić, Drezgić, Tošić – Sisoko, Kovač – Janković, Miladinović, Adžić – Ivanović.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading