OBRADOVIĆ BESAN POSLE PORAZA: "Oni trče u kontru, mi se NE VRAĆAMO nazad!"

Autor:

Sport

18.02.2023

00:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan je bio trener Partizana.

OBRADOVIĆ BESAN POSLE PORAZA: "Oni trče u kontru, mi se NE VRAĆAMO nazad!"

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana sa 83:75 u drugom polufinalnom meču Kupa Radivoja Koraća.

Uprkos sjajnom prvom poluvremenu, u kom su čak imali i +18 u jednom trenutku (44:26), Partizan je totalno stao, pa je na kraju doživeo težak poraz. O tome je na konferenciji posle ovog meča pričao i Željko Obradović, trener Partizana.

- Dobro veče svima. Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, neke stvari koje je Danilo rekao bih mogao da ponovim. Igrali smo jako dobro, ali smo dozvolili Zvezdi da se vrati, primili smo osam lakih poena krajem prvog poluvrmena. Pričali smo o tome na poluvremenu, otvorimo košem i faulom drugo poluvreme, odemo na 13 razlike, ali posle stanemo. Dešavalo se da Zvezda ima kontru, polaganje, niko od naših igrača ne trči nazad. Ostavili smo im šutere same, to za ovakvu utakmicu nije moguće. U napadu je bilo grešaka, nismo bili agresivni, na rezultat je uticalo i to što su Egzum i Lidej imali 4 faula, morao sam da ih menjam i sačuvam . Desilo se i da se Lesor žalio na povredu, u tom trentku je Zvezda preokrenula tok utaimice. Žao mi je igrača, imali su veliku želju, ali ona mora da bude prisutna 40 minuta - započeo je konferenciju Željko Obradović.

Dodao je i da je jedan od razloga poraza samo dve ukradene i 15 izgubljenih lopti.

- Apsolutno se slažem. To znači da nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu, o tome moramo da razmišljamo i razgovraamo, jer su ispred nas dva takmičenja. Potrebno je da se ovo zaboravi i da se okrenemo utakmici sa Fenerbahčeom, a treba da vidimo zašto je odnos ukradenih i izgubljenih lopti ovakav. Ja sam im pričao pred meč da pred ovaj dulem možes da postaviš bilo kakbu taktiku, ako nema borbenosti, kao što je bila u prvom poluvremenu, rezultat će uvek biti ovakav.

Rekao je i da Dante Egzum nije jedan od razloga poraza.

- Ne, imam poverenje u njega. Lopta je imala neki protok u tim situacijama, video sam brojne druge situacije kada je bilo loše. On je napravio četvrti faul i to je u mnogome uticalo na ishod utakmice. Pogledaću, analiziraćemo, ali ja imam veliko poverenje u Dantea, ne samo u igri na donjem postu, već sve što radi ove sezone.

Foto: Starsport

Željko Obradović, trener Partizana

Istakao je i da je problem sa faulovima jedan od razloga poraza.

- Naravno da se vodi računa o tome. Nama se nije dešavalo da u situacijama kada nismo u bonusu primimo lak koš, što je bio slučaj večeras. Sami su izabrali da igraju taj način odbrane, ali ne mogu da ih kritikujem. Do bonusa se igra na jedan način, posle na drugi, to je sastavni deo igre. Ne želim da posvećujem pažnju tome da li su neki faulovi bili ili ne, ali raspored faulova zavisi od želje i pristupa utakmici. Bilo je većeras situacija kada smo brzopleto šutirali, to očigledno nije imalo rezultata.

Za kraj, pričao je i o dešavanjima na tribinama.

- Ja sam već rekao posle utakmice pre dana, nemam ništa da dodam. Moj stav je poznat, neki durgi ljudi se ne javljaju i ne pričaju o tome. Ja jedino što mogu je da pozovem navijače Partizana da prestanu sa ubacivanjem na teren, da prestanu da ružno skandiraju. Vi to dobro znate, ali vi ne pišete o tome. Kada se igrala Evroliga nije bilo nikakvih problema, to je pitanje na koje neko treba da da odgovor. To se dešava na nekim drugim nivoima, to vi treba da pišete o tome ko podgreva atmosferu, a ko pokušava da smiri situaciju. Veoma je dobro poznato - zaključio je Obradović.

Podsetimo, Crvena zvezda će sutra od 21 čas igrati finale Kupa Koraća, a rival će im biti ekipa Mege, koja je ranije tokom dana savladala FMP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zvezdaš

20.02.2023 21:25

Navijači pokazali svoje pravo lice a sudije prekidom spasile debakla. U Evroligi sce je bilo dirigovano od strane uprave u cilju pokazivanja lažne kulture. I mnogo se pisalo o tome. Vuk dlaku menja ali cud ...