BIVŠI IGRAČI VEČITIH NE ZABORAVLJAJU LASKAVU TITULU: MVP priznanje Kupa Radivoja Koraća nema cenu

Autor:

Sport

18.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kup Radivoja Koraća, iako ne donosi ništa, osim prestiža, i dalje je jedno od omiljenih takmičenja košarkašima Crvene zvezde i Partizana.

BIVŠI IGRAČI VEČITIH NE ZABORAVLJAJU LASKAVU TITULU: MVP priznanje Kupa Radivoja Koraća nema cenu

Foto: Starsport

Demarkus Nelson protiv Partizana

Posebno jer je borba za Žućkovu levicu priprema za odlučujuće utakmice u Evroligi, AdmiralBet ABA ligi i, na kraju, domaćem prvenstvu! Posle duela večitih rivala u polufinalu Kupa, osvrnuli smo se i na to koji su igrači proteklih godina obeležili ovo takmičenje i poneli MVP titulu završnog turnira, koja postoji od 2003.

PRESTIŽNA NAGRADA

Ovo laskavo priznanje prvi je poneo Redži Frimen u sezoni 2002/03, dok je nastupao u dresu FMP, a bivši kapiten Zvezde Goran Jeretin je jedini imao priliku da čak dva puta podigne pehar namenjen najboljem igraču Kupa Radivoja Koraća. Pored njega, ovu laskavu titulu iz Zvezde poneli su još Demarkus Nelson, Luka Mitrović, Marko Jagodić-Kuridža, Nejt Volters i ostali, dok su iz Partizana bili Milenko Tepić, Novica Veličković, Aleks Marić i drugi.

Plejmejker crveno-belih Demarkus Nelson, koji je MVP priznanje dobio 2013, kaže da nikada neće zaboraviti finalnu utakmicu s Partizanom (78:69) u Kragujevcu, koja se igrala u dva dana zbog nereda navijača.

Republika

Foto: Starsport

Demarkus Nelson

- Naravno da pamtim tu nagradu, veoma mi je drago. Posebno nakon svega što se te godine desilo. Sećam se da je finale prekinuto napola zbog incidenata koje su napravili navijači, pa je nastavljeno sutradan. Znam da su se mnogi igrači uplašili onog haosa koji je bio u hali Jezero, ali to na mene nije uticalo. Nisam se plašio, što se videlo i po mojoj igri. Na kraju smo uspeli da slavimo, a meni je pripalo ovo priznanje, što mi je veoma drago - objasnio je Nelson za Republiku.

VELIKI USPEH

Njegovo mišljenje deli i bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos, koji je proglašen za MVP završnog turnira u sezoni 2017/18. On je sa 23 poena u finalnoj utakmici Kupa Koraća protiv Crvene zvezde (81:75) predvodio crno-bele do nove titule. Američki plejmejker istakao je da je veoma uživao na ovom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Najdžel Vilijams-Gos

- Kup je uvek posebno takmičenje, igra se samo nekolikoar utakmica i svako može da osvoji trofej. Takođe, i u hali su navijači oba kluba, što u Srbiji nije slučaj kada je ABA liga u pitanju. Drago mi je što smo tad uspeli da slavimo i što sam na kraju poneo veoma važno priznanje. Uspeo sam da pomognem svom timu da se vratimo kao pobednici - rekao je Gos, koji ove sezone brani boje Real Madrida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading