PASPALJ PRAVO U METU! Partizan mora da pazi, više nije lider ABA lige - čeka nas novi istorijski okršaj VEČITIH!

Autor: Dušan Tufegdžić

Sport

02.01.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš Partizana i naše reprezentacijie Žarko Paspalj analizirao je igru "parnog valjka" pod vođstvom svog nekadašnjeg saigrača, a danas velikog prijatelja, Željka Obradovića.

PASPALJ PRAVO U METU! Partizan mora da pazi, više nije lider ABA lige - čeka nas novi istorijski okršaj VEČITIH!

Foto: Starsport

Paspalj je u razgovoru za naš portal analizirao dosadašnji deo sezone Partizana uz poseban akcenat na važnost takmičenja u ABA ligi:

- Partizan je bio u krizi tokom važnog dela sezone. Poraz od Zvezde jako boli, kako klub tako i navijače. Međutim, ekipa se digla i ostvarila dve jako važne pobede.... Nisam siguran da je Partizan kalibar da savlada takva dva giganta u ovom momentu, ali su momci na parketu dokazali da mogu, kapa dole na tome. Sada sledi Bajern da se novom pobedom potvrdi izlazak iz kriznog perioda.

Legendarno krilo reprezentacije i Partizana smatra da su očekivanja navijača i javnosti bila prevelika kada je reč o nastupima čete Željka Obradovića u Evroligi. Paspalj je pozvao na oprez i spuštanje euforije:

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

- Po meni očekivanja su bila prevelika... Stvorila se takva atmosfera da će Partizan lako igrati u ABA ligi jer je član Evrolige, ali eto, izgubio je lidersku poziciju u regionalnom takmičenju. Ovo je tek druga sezona od dolaska Željka, mnogo utakmica je do kraja, ali fokus pre svega mora biti na ABA ligi.

Zatim se osvrnuo i na postojeći tim crno-belih uz jasnu poruku da je zdravstveni bilten ekipe najvažniji:

- Kada je reč o postojećem timu Partizana ne verujem da će tu biti nekih promena. Smatram da Željkov tim nema loše opcije na pleju kako se priča i da je tu dosta igrača koji mogu na različiti način da odigraju u ulozi "keca". Ne smemo zaboraviti povrede Avramovića i Smailagića, oni su se sada vratili i Partizan čekaju bolji dani. Ipak, kada je reč o ABA ligi tu vremena nema. Videćemo, prošle godine Partizanu je malo failo da sruši Zvezdu. Sve zavisi od zdravlja igrača, ne daj Bože da se Partizanu povredi Matijas Lesor...

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor

- Igrači su se iz utakmice u utakmice trudili, naravno bilo je i grešaka, ali su dali sve od sebe. Falilo je i sreće u nekim momentima. Pohvalio bih čitavu organziaciju Partizana! Imati 12 hiljada pretplatnih karti, pa to je magija i najveći uspeh sadašnjeg Partizana. Kapa dole na tome! Samo moramo ekipi dati mira jer je strpljenje najvžanije. Tu je Željko koji je stvorio tim i sa njim vredno radi svakoga dana.

Za Crvenu zvezdu i Duška Ivanovića ima samo reći hvale, a očekuje novi okršaj "Večitih rivala" u borbi za trofeje:

- Crvena zvezda je izvrsna u svakom pogledu nakon dolaska Duška Ivanovića i na tome im iskreno čestitam. To treba reći i priznati. Duško je došao sagledao tim iskoristio sve što ima i napravio sjajnu priču. U novoj 2023. godini nas čeka veliki okršaj Crvene zvezde i Partizana. Verujem da će se i ove sezone boriti za trofej u ABA ligi jer uz dužno poštovanje ne vidim treći tim koji ih može ugroziti - jasan je bio Paspalj.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Željko Obradović

Paspalj je tokom bogate košarkaške karijere pored Partizana nastupao i za Panatinaikos, Olimpijakos, Kinder, San Antonio u NBA ligi, zatim Aris, Pariz i Budućnost. Sa reprezentacijom tadašnje SFRJ je osvojio zlato na Mundobasketu u Argentini 1990. godini, a sa "plavima" je 1991. i 1989. godine pokorio Evropu. Legendarni "Palja" je 1995. godine nakon snakcija uspeo da kao kapiten obezbedi novo zlato našoj zemlji, a reprezentativnu karijeru je okončao godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojivši srebrnu medalju. 

Sa Partizanom je osvojio jedan trofej Kupa Jugoslavije i jednu titulu, a 1988. godine je sa crno-belima po prvi put u istoriji kluba zaigrao na fajnal-foru Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading