NASTAVLJEN CRNI NIZ: Traje PROKLETSTVO Partizana - Zvezda ih četvrti put SRUŠILA u poslednjim sekundama!

Autor:

Sport

09.12.2022

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojkom Nemanje Nedovića se nastavio neslavan niz crno-belih.

NASTAVLJEN CRNI NIZ: Traje PROKLETSTVO Partizana - Zvezda ih četvrti put SRUŠILA u poslednjim sekundama!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović pogađa trojku za pobedu preko Zeka Ledeja

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 76:73 u meču 12. kola Evrolige, u utakmici koja je bila prvi srpski derbi u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi.

Meč u "Štark areni" je odlučen na samo dve sekunde do kraja, kada je Nemanja Nedović pogodio trojku iz ćoška, čime je Zvezdi doneo ogromno slavlje, ali je istovremeno rastužio i ogromnu većinu navijača u hali.

Ovo nije prvi put u poslednjih nekoliko godina da Crvena zvezda rešava pitanje pobednika derbija u poslednjim sekundama, a koš Nedovića je crno-bele navijače podsetio na neka pređašnja loša iskustva.

1. KK Partizan - KK Crvena zvezda 69:72   15.06.2015.

Prvi u nizu tragičnih poraza Partizana, koji su svi desili pred "grobarima", dogodio se 2015. god u finalu Superlige Srbije.

Crvena zvezda je vodila sa 70:69 na 11 sekundi do kraja, Mitroviću je ostalo još jedno bacanje, koje je promašio, ali je usledio skok u napadu i koš Nikole Kalinića, na opšte zaprepašćenje svih u hali.

Vanja Marinković je posle promašio šut za izjednačenje, pa je Crvena zvezda došla do pobede, a posle i titule šampiona Srbije.

2. KK Partizan - KK Crvena zvezda 86:87  05.06.2016.

Nova tragedija za crno-bele, samo godinu dana kasnije. Partizan je vodio gotovo čitav meč u utakmici finalne serije Superlige Srbije, ali su gosti polako topili prednost. Vodio je Partizan dva razlike, nakon što su promašili jedno slobodno bacanje, pa je Zvezda dobila priliku da stigne do trijumfa. 

Odgovornost je preuzeo Marko Gudurić, koji je pogodio trojku preko Vanje Marinkovića, i to od tablu, pa je Zvezda stigla do ogromne pobede, a posle toga i do titule, baš kao i godinu dana ranije.

3. KK Partizan - KK Crvena zvezda 75:76   17.06.2019.

I ovaj meč je stigao u okviru finalne serije domaćeg prvenstva. Crvena zvezda je imala prednost od 2:1, pa im je ovaj susret bio meč lopta.

Dobila je Zvezda priliku da rešava pitanje pobednika, a loptu je uzeo Bili Beron. Probio je Stefana Jankovića, reket Partizana je ostao prazan, pa je Amerikanac položio loptu za ogromno slavlje Crvene zvezde.

Imao je i Partizan neke pobede u poslednjim sekundama, ali čini se da su završni momenti mečeva u poslednje vreme rezervisani za košarkaše Zvezde. Takođe, crveno-beli se trenutno nalaze u seriji pobeda u tesnim završnicama, jer su na taj način pre Partizana pali i Asvel, Alba i Makabi.

Šansu da nastave svoj niz u derbijima, odnosno priliku da isti prekinu, večiti rivali će imati tek 27. januara, kada će se sastati u ovkiru 21. kola u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO 

 

Komentari (0)

Loading