ARAPI PLAĆAJU DA IGRAJU S VEČITIMA: Otkrivamo plan za dolazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligu

Autor:

Sport

28.12.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko bi došlo do saradnje, tim iz Emirata finansirao bi kompletnu organizaciju utakmica, kao i transport ekipa, sudija i čelnika kluba, saznaje Republika.

ARAPI PLAĆAJU DA IGRAJU S VEČITIMA: Otkrivamo plan za dolazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligu

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Dante Egzum

AdmiralBet ABA ligi stiže lova iz Emirata! Naime, u narednom periodu Jadranska liga mogla bi da dobije još jednog učesnika, a to je Dubai, što bi predstavljalo veliku finansijsku injekciju za samu ligu. Ovu informaciju otkrio je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović na novogodišnjem koktelu kluba s Kalemegdana.

- Postoji ideja da se Dubai pridruži ABA ligi, što bi bilo isto interesantno, iako su neki protiv - rekao je Čović.

Republika

Foto: Tanjug

Nebojša Čović

DELIĆE SE VIŠAK

Košarkašku javnost iznenadila je ova informacija, ali kako Republika.rs saznaje, saradnja s timom iz Emirata ojačala bi, posebno u finansijskom smislu, regionalno takmičenje. Prema ugovoru, Arapi bi finansirali kompletnu organizaciju utakmica, ali i transport ekipa, sudija i čelnika kluba. U tom slučaju morali bi da budu organizovani čarter-letovi, koji do Emirata traju oko šest sati. Naravno, ukoliko bi prvobitan dogovor Dubaija s ligom premašio sumu koja je potrebna za organizaciju utakmica, ostatak para bi podelili klubovi, odnosno vlasnici lige. Jedini problem koji bi mogao da koči saradnju jeste kalendar takmičenja i to zbog klubova koji igraju u Evroligi, kao što su Zvezda i Partizan.

Makabi osvajao Jadran, igrali Mađari i Česi

Dubai ne bi bio prvi klub koji je učestvovao u AdmiralBet ABA ligi, a da nije s teritorije bivše Jugoslavije. Izraelski Makabi se dve godine borio na Jadranu i to u sezoni 2002/03, kao i u 2011/12, kada je osvojio šampionski prsten. Takođe, snagu sa domaćim klubovima odmerio je i češki Nimburg u sezoni 2007/08, kao i mađarski Solnok, koji je čak tri sezone bio učesnik regionalnog takmičenja (2012-2015).

Predsednik Mornara, koji se trenutno nalazi i na čelu AdmiralBet ABA lige, Đorđije Pavićević istakao je u razgovoru za naš portal da je regionalna liga otvorena za razgovor s timom iz Dubaija.

Republika

Foto: Starsport

Đorđije Pavićević

- Nismo zasad razmatrali o toj temi, ali ne čudi me njihovo interesovanje. Mi smo otvoreni za razgovor, a da bi se to realizovalo, mora dosta stvari da se poklopi. Na prvom mestu su finansije, kao glavna stavka, a zatim i da se vidi koliko bi nam to donelo u marketinškom smislu - poručio je Pavićević.

PRVO REORGANIZACIJA

Njegovo mišljenje deli i prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

- U aranžmanu koji bi podrazumevao otvaranje novog tržišta za klubove ABA i doneo finansijski, ali i sportski benefit, verujem da bi to moglo biti interesantno rešenje. Ono što prethodno moramo da uradimo to je uređenje lige u kojoj i dalje zbog opstrukcija nije izvršena reorganizacija i u kojoj još nije razrešen spor oko samovolje predstavnika jednog kluba koji ne poštuje ništa, krši pravila i za to još nije adekvatno sankcionisan. Ne verujem da iko hoće da uđe, pa makar ni kao gost u tako neuređenu ligu koja zbog kaubojskog ponašanja pojedinaca izgleda lošije nego što bi moglo i trebalo - poručio je Mijailović za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading