PRELEPO: Jokić ušao u istoriju, pa dobio NEPROCENJIV poklon

Autor:

Sport

04.11.2022

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin nije krio oduševljenje.

PRELEPO: Jokić ušao u istoriju, pa dobio NEPROCENJIV poklon

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski

Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić ušao je u istoriju NBA lige, pošto je postao centar sa najviše tripl-dablova u karijeri.

"Džoker" je na utakmici Denver Nagetsa protiv Oklahoma siti Tandera upisao 79. takav učinak otkad je stigao u najjaču ligu na planeti, čime je prestigao legendarnog Vilta Čembrlena.

Lepo je. Velika je stvar kada te upoređuju sa jednim od najboljih ikada. Ovo je neka vrsta nasleđa koje ostavljam za sobom - rekao je Jokić posle pobede nad Oklahomom.

Majstor igre pod obručima iz Sombora je mel završio sa 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova.

- Pokušavam da uzmem sve ono što mi sama utakmica da. Nikad ne želim da forsiram, jer ne izgleda dobro na kraju kada to radiš.

Jokić je novim tripl-dablom došao na šesto mesto večne liste, iza Rasela Vestbruka (194), Oskara Robertsona (181), Medžika Džonsona (138), Džejsona Kida (107) i Lebrona Džejmsa (105).

Posle istorijske utakmice, srpski centar je od saigrača dobio i jedan poklon - loptu sa njihovim potpisima, koja će mu ostati kao uspomena na dan kada je prestigao Čembrlena.

To je lepo. Nije to samo moj uspeh. Ne bih to mogao da uradim bez saigrača. Samo sam hteo da se setim jednog dana, kada nađem tu loptu u ormanu, samo da vidim s kim sam igrao - poručio je Jokić.

Nikola Jokić će već u noći između subote i nedelje, kada Nagetsi u Denveru dočekuju San antonio Sparse, imati priliku da dođe i do 80. tripl-dabla u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading