JOKIĆ OBORIO REKORD: Srbin ispisao istoriju, Vilt Čemblrlen je bivši

Autor:

Sport

04.11.2022

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh centra Denvera.

JOKIĆ OBORIO REKORD: Srbin ispisao istoriju, Vilt Čemblrlen je bivši

Foto: Tanjug/AP

U noći između četvrtka i petka su odigrane dve utakmice u NBA ligi, a dvojica srpskih košarkaša su se našla na parketu i to jedan protiv drugog. Bili su to dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski.

Oni su snage odmerili u Oklahomi, gde je Tander dočekao Denver Nagetse, a taj meč je završen pobedom gostiju rezultatom 122:110.

Na toj utakmici je Nikola Jokić ušao u istoriju najjače lige na svetu, pošto je upisao novi tripl-dabl, 79. u karijeri. Na taj način je as iz Sombora postao centar sa najviše tripl-dablova ikada u NBA ligi, ostavivši iza sebe legendarnog Vilta Čembrlena sa 78.

"Džoker" je meč završio sa 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova, čime se osamio na šestoj poziciji vene liste po broju tripl-dablova, iza Rasela Vestbruka (194), Oskara Robertsona (181), Medžika Džonsona (138), Džejsona Kida (107) i Lebrona Džejmsa (105).

Vratimo se sada na utakmicu, u pobedi Denvera su se istakli još Eron Gordon sa 27 poena i Džamal Marej koji je dodao 24.

Na drugoj strani je najbolji boi Šaj Gildžis-Aleksander koji je postigao 37 poena, dok je Aleksej Pokuševski imao šest koševa, sedam uhvaćenih lopti, dve blokade, jednu ukradenu  loptu i jednu asistenciju.

Drugi meč dana odigran je na Floridi između Orlando Medžika i Golden Stejt Voriorsa, a domaći tim je slavio u uzbudljivoj završnici sa 130:129.

Orlando je do pobede vodio Džejlen Sags sa 26 poena, a pratio ga je Paolo Bankero sa 22.

U poraženom timu je briljirao Stef Kari sa 39 koševa, dok je 27 dodao Klej Tompson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading