ONE SU MAJKE HRABROST! Ana, Jelena i Marija su dale život kako bi im deca ŽIVELA!

Autor:

Lifestyle

03.11.2022

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Đoković, Jelena Trikić i Marija Takić Pešić su tri hrabre žene i junaci našeg doba, koje bi danas bile najbolje majke, ali danas ih više nema

ONE SU MAJKE HRABROST! Ana, Jelena i Marija su dale život kako bi im deca ŽIVELA!

Foto: Printscreen/Facebook

Priča o tri majke, tri države, tri žene, troje dece. Ovo je priča o tri karcinoma i jednoj tuzi. Priča o dodiru života i smrti. Ovo je priča i o hrabrosti, požrtvovanju i ljubavi.

Ana Đoković, Jelena Trikić i Marija Takić Pešić su tri žene čije postojanje se nikad ne sme zaboraviti. One su svojim potezom zadivile ceo Balkan.

Zbog teških bolesti, žrtvovale su svoje živote da bi danas njihova deca bila srećna i živa.

Ana Đoković - majka hrabrost iz Crne Gore

Ana Đoković iz Bara, odlučila je da svoj život stavi na kocku i da uprkos raku grlića materice rodi dete, preminula je.

U tom trenutku tumor joj je bio veličine oko tri centimetara, a mišljenja lekara, bila su podeljena. Neki su joj predlagali prekid trudnoće, imala je čak i konzilijarnu odluku za to, dok su joj drugi savetovali da ipak može da izgura, barem do sedmog meseca.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Ana Đoković

Odlučila se da rodi, iako je za mnoge to bilo neodgovorno.

Ana je za "Blic" tada ispričala zbog čega je odlučila da rodi uprkos suprotnim savetima lekara.

- Dugo smo pokušavali da dobijemo bebu i znam da većina doktora smatra moju odluku da izguram trudnoću sa karcinomom neodgovornom. Po prirodi nisam neodgovorna osoba, jer sam stalno išla na preglede. Čitave prošle godine imala sam sve uredne nalaze. Nažalost, ispalo je potpuno drugačije. Krajem februara, bila sam u četvrtom mesecu, prvi put sam čula otkucaje srca moje bebe. Tada sam malo i prokrvarila, zbog čega su me zadržali u bolnici. Rađena mi je biopsija, razne analize i nakon toga saopštili su mi dijagnozu - invazivni karcinom grlića materice - pririseća se Ana.

Dijagnoza je za nju bila potpuni šok, ali je odlučila da rodi dete.

- Moja dijagnoza je za sve bila ogroman šok. Nije lako kada to saznaš, pogotovu što kod karcinoma grlića postoje ranije faze koje mogu da se uoče. Kod mene je sve bilo preskočeno i došla sam u zadnju fazu bolesti. A pored svega toga bila sam i trudna. Dobrom voljom i pozitivnošću sam uspela sve oko mene da ubedim i da mi veruju da sve to mogu da izdržim. Možda je za nekog to ludost, ali za mene je to bio jedini način. Nisam imala dilemu - kaže Ana.

Nažalost, dve godine kasnije, Ana je ipak uzgubila bitku sa zloćudnom bolešću, ali je iza sebe ostavila ono što joj je i bilo na prvom mestu, svog sina Vukotu.

Jelena Trikić - Majka hrabrost iz Republike Srpske

Pre 10 godina imala je 32. Uprkos teškom obliku tumora na mozgu, sa kojim se borila od 2007, odlučila je da rodi i zbog trudnoće odbila je da prima hemoterapiju i citostatike. Ni u kom slučaju nije htela da prekine trudnoću koja joj je pogoršala zdravstveno stanje.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Jelena Trikić

Umesto lečenja, odlučila je da iznese trudnoću do kraja. Da podari novi život u mesecima kada se njen gasio. Menjala je svoj za život svoje bebe. Iako su lekari bili u čudu što uopšte pored tako teške bolesti može uspešno da nosi trudnoću, neka viša sila bila je uz Jelenu.

Pre 10 godina, 9. oktobra, u Banjaluci je na svet donela dečaka - Nikolu. Iako rođen sa svega 1.970 grama, bio je zdrava i napredna beba. Jelenina slika iz porodilišta dok drži Nikolu na grudima, njen spokoj i ponos koji su odisali sa te fotografije, rasplakali su i one sa najtvrđim srcem. Radosna vest da se Majka hrabrost porodila osvanula je u svim medijima. Ali, uprkos Jeleninoj volji za životom i nadljudskim naporima doktora, 40 dana posle porođaja njeno plemenito, veliko srce, prestalo je da kuca.

Minulog 9. oktobra, maleni Nikola je napunio deset godina. Živi u Prijedoru sa ocem.

Marija Takić Pešić - Majka hrabrost iz Srbije

Advokatica Marija Takić Pešić (33) koja je pre godinu i po dana preminula četiri meseca posle rođena ćerke. I podsetila na podvige ostalih majki hrabrost čija je ljubav bila veća od bilo čega na svetu.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Marija Takić Pešić

Marija je iza sebe ostavila četvoromesečnu ćerkicu Laru, kroz koju će nastaviti da živi njen neizmerni altruizam, njena ljubav, njena dela, surpuga Zorana, njena velika ljubav, brat, roditelji i veliki broj neutešnih prijatelja i kolega koji kažu da je bila „klasa“ i „lav“ adovakat, sa uvek nasmejanim licem.

- Pre četiri meseca smo dobili ćerku. To je bila njena najveća želja - da se ostvari kao majka. Iskreno, ona je žrtvovala svoj život svesno da bi se ostvarila kao majka. To svi lekari kažu, svesno je ušla u taj rizik - rekao je Zoran, suprug pokojne Marije, nakon što je ona preminula.

Vest o smrti mlade advokatice, potresla je mnoge njene koleginice i kolege iz Niša, koji izjavljuju saučešće porodici putem društvenih mreža.

- Koliko je bila lepa spolja, toliko je bila lepa i iznutra. Ne samo da je bila vrsni advokat, nego je bila i veliki čovek i humanista. Zračila je dobrotom i plemenitošću, izgubili smo jednu predivnu osobu - priča jedan od Marijinih kolega advokata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading