SAVETI ZA ZAČEĆE: Kada je pravo vreme za vođenje ljubavi ako želite trudnoću

Autor: N. J.

Lifestyle

13.10.2022

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste ostale u drugom stanju potreban je i dobar "tajming".

SAVETI ZA ZAČEĆE: Kada je pravo vreme za vođenje ljubavi ako želite trudnoću

Foto: shutterstock

Par u krevetu

Ako ne ostajete u drugom stanju, to ne mora odmah da znači da nije nešto u redu sa vama, ili partnerom. Narodski rečeno, potrebno je da se sve kockice slože i da naučite kada je pravo vreme za odnose sa parterom.

Pre toga, jedno bitno pravilo! Nekada davno jedan lekar je rekao da je želja za detetom mnogo jača kontracepcija od bilo koje na svetu! Što znači, ako se mnogo budete opteretile, imaćete poteškoća da ostanete u drugom stanju, koliko god to silno želele.

Zato, prvi savet je da se opustite!

Plodni dani

Nemate tokom celog meseca iste šanse za trudnoću. Odnosno, najveće šanse za ostanak u drugom stanju su upravo u toku plodnih dana. Ako su vas učili da su plodni dani 14. dana (računajući od prvog dana ciklusa), to baš ne mora da bude tako. Nakon pročitanih nekoliko knjiga o ginekologiji, naučila sam da je najplodniji dan, dan pred ovulaciju.

Foto: shutterstock

Intimni odnosi muškarca i žene

Evo kako da izračunate vaše plodne dane

Mensutrualni ciklis javlja se na oko 28 dana. Nekome na kraći ili duži period, otprilike od 24 do 35 dana maksimalno.  Ako vam ciklus dolazi na primer na 28 dana, onda je 14. dan ovulacija. Pak, to varira, od 12. do 16. dana od prvog dana ciklusa.

Prema savetima ginekologa, trebalo bi da vodite ljubav svaki dan, neki kažu svaki drugi, ali najbolje bi bilo svaki. Napomena: Ako sve ovo radite na silu, nemojte.

Foto: pexels.com

Menstruacija - uložak

Lakši način

Ako ne možete da računate kad su vam plodni dani, postoji nešto što će vam olakšati život, a to su trakice za ovulaciju. Izgledaju skoro pa isto kao trake za utvrđivanje trudnoće. Oko pet trakica (za pet dana) košta oko 800 dinara. Postoje i skuplje verzije istih tih trakica, te jedna može koštati i 300 dinara. Ako vam na trakici pokažu pozitivno, odnosno vidite dve crtice, to znači da ovulacija nastupa u roku od 48 sati i da je to pravo vreme za intimne odnose.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading