DETE I JA SMO JEDVA PREŽIVELI POROĐAJ, A MUŽ I RODBINA SU NAS POTOM PONIŽAVALI: Mreže se usijale posle ispovesti srpske porodilje, SUROVA REALNOST

Autor: N. J.

Lifestyle

12.10.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovest ove porodilje izazvala je mnogo reakcija.

DETE I JA SMO JEDVA PREŽIVELI POROĐAJ, A MUŽ I RODBINA SU NAS POTOM PONIŽAVALI: Mreže se usijale posle ispovesti srpske porodilje, SUROVA REALNOST

Foto: Ilustracija: Profimedia

Prvi put se ostvarila kao majka, a već je naišla na surovost okruženja u kojem živi. Umesto da njeni bližnji pokušaju da shvate položaj u kojem se nalazi, porodilja je po dolasku kući sa bebom bila izvrgnuta ruglu i poniženju.

Da nije jedina, svedoče i druge žene koje su se javile u komentarima ispod iskustva ove majke.

- Kada sam se porodila, nakon teškog porođaja, gde smo dete i ja jedva preživeli, nakon što su nas otpustili iz bolnice dočekala nas je puna kuća muževljeve rodbine. Tu su osim svekra i svekrve bile i tetke, rođake... Ja prvorotka, balava i potpuno nepripremljena na situaciju ležala sam krvava i držala novorođenog sina na grudima, pokušavajući sa užasnim šavom nakon epiziotomije da se namestim  nahranim ga iako nije imao refleks za dojenje. Ja sam pokušavala, a oči su buljile u moju krvavu spavaćicu, modre ruke od infuzija, moje grudi, moje dete... Posle sam čula od nekoga da je neko od prisutnih rekao da mi je kuća tom prilikom bila prljava. I sada sam ljuta na sebe samu kad se setim toga i žalim što ih sve tada nisam poslala u...

Jedna je napisala:

- Nailazila sam na ispovesti žena koje su se iz porodilišta vraćale u punu kuću i gde se od njih očekivalo da se odmah late posla, da posluže goste i skuvaju ručak. A tek priča da se porodilja vratila u bolnicu pokidanih konaca jer je mladoženja odmah hteo intimne odnose.

Foto: pixabay.com

Trudnica

Ova žena je ispričala kako je zamolila svekrvu da pomogne, a dočekao je nered kod kuće:

- Drugi porođaj, zadržali nas 10 dana. Pošto znam da su bivši muž i najstariji sami na gajbi, zamolim sestru i svekrvu da skoknu i malo srede. Došle. Izlazim, bivši priča da su "pale na nos". Ulazim u haos! Bukvalno nemam gde da spustim nosiljku! Sudovi neoprani, kuća neusisana, sto zatrpan, odeća po krevetima... Naravno, poludim, a on mi pokazuje: "Ali, vidi kako su oprale RADIJATOR!" 

Neke su imale lepša iskustva:

- Vrlo često, ali to ima veze sa tim sa kime pravite decu i u kakvu kuću se udajete. Meni je muž bio najveća podrška posle porođaja i vodio je računa o meni i bebi i pored toga što sam super podnela carski rez. Svekar i svekrva takođe. Dever se plašio bebe, ali je pomagao.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading