DOKTOR SE NIKAD NIJE IZVINIO! NIJE ME NI POGLEDAO: Majka malog Radenka (8) u neverici nakon presude - tri godine za smrt njenog deteta NIJE DOVOLJNO!

Autor: Republika

Hronika

01.11.2022

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica Nikodinović i rekla kako se oseća nakon što joj je dete nastradalo zbog lekarske greške.

DOKTOR SE NIKAD NIJE IZVINIO! NIJE ME NI POGLEDAO: Majka malog Radenka (8) u neverici nakon presude - tri godine za smrt njenog deteta NIJE DOVOLJNO!

Foto: Estock/M. RAFAILOVIĆ

Majka Radenka Nikodinovića nakon presude

Tragičan slučaj smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Loznice pre šest godina šokirao je javnost u Srbiji.

Zbog ovoga se vodio protiv doktora Dobrivoja Bojanića, ortopeda iz Opšte bolnice u Loznici, koji je godinama bio načelnik Ortopedskog odeljenja. U ovom postupku on je osuđen ove godine u Šapcu nepravosnažno na tri godine zatvora i dobio je zabranu pet godina bavljenja lekarskim poslom.

Nakon ove odluke oglasila se majka dečaka Radenka, Zorica Nikodinović i rekla kako se oseća nakon što joj je dete nastradalo zbog lekarske greške i da li je kazna od 3 godine zatvora adekvatna.

- Šta da vam kažem, bilo koja kazna je jako mala. Borićemo se i dalje, nećemo stati na tome. Ugašen je život mladog dečaka, tuga ostaje za ceo život. Teško je pričati o tome i posle šest godina. Čekamo pravosnažnu presudu, ići ćemo dalje da vidimo može li se nešto promeniti. Tri godine zatvora nije dovoljno za gubitak deteta od 8 godina - priča neutešna majka, prenosi Kurir.

Ističe da je sudski proces trajao je veoma dugo.

- Ne znam što je toliko trajalo, prvo se promenio sudija, sve se vratilo na početak. Onda je došla korona, nije bilo suđenja zbog toga. Za mene ovo nije gotovo i ne znam kad će se sve završiti. Mnogo teško pitanje, sve je teško. Gubitak deteta, kako dalje, kako nastaviti, ne znam ni sama. Imam ćerku Janu, da nije bilo nje ne znam šta bi bilo. Ležeš sa sećanjem na njega, budiš se tako - kaže Radenkova majka.

Ona je rekla i sa kakvim se sve problemima suočila.

- Borba je bila mnogo teška, ne znam kako to da vam ispričam. Odlazeći na ta suđenja, nekad i po dva-tri puta sedmično bilo je mnogo teško. Slušati neistine lekara koji mene kao majku osmogodišnjeg dečaka optužuje da nisam svoje dete htela da ga ostavim u bolnici. Ispadaš najgora majka na svetu, ja sam ispala kriva što je pao s tobogana i polomio ruku. Nemam izlaza iz ovog - očajna je Zorica.

Ona je na pitanje da li joj se dr Bojanić ikad izvinio za smrt njenog sina, odgovorila negativno.

- Ne, nikada. Nikad nije rekao ni dobar dan, nije pogledao u mene. Smatra da nije kriv - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading