Piše se ISTORIJA KOŠARKE: Evroliga do sada ovo NIKADA NIJE VIDELA!

Autor:

Sport

26.10.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva velika odluka je pred Dejanom Bodirogom.

Piše se ISTORIJA KOŠARKE: Evroliga do sada ovo NIKADA NIJE VIDELA!

Foto: Tanjug/AP

Osvajač Evrolige Efes

Velike promene naziru se u Evroligi.

Dobro obavešteni košarkaški izvori javljaju da bi ovogodišnji Fajnal-for mogao da se održi u Dubaiju, čime bi taj grad nasledio Beograd.

Žalgiris je bio prvi favorit za organizaciju ovogodišnjeg završnog turnira, ali je iz trke ispao zbog nedostatka finansija.

Kako stvari stoje, Dubai bi mogao da već ove sezone dobije F4, samo nekoliko nedelja posle sastanka čelnika Evrolige i potencijalnih investitora, piše "Basket Njuz".

Evroligaška završnica bi se održala u dvorani koja prima 17.000 gledalaca, a u kojoj su nedavno odigrane i neke pripremne NBA utakmice, a bilo bi ovo prvi put da se najbolji timovi Starog kontinenta za titulu bore van Evrope.

 

 

Podsetimo, moćnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planiraju da navodno sponzorišu Evroligu sa 60 miliona evra godišnje putem avio-kompanije "Emirejts", a garantuju i sve najbolje uslove košarkašima koji bi došli na završni turnir. 

Beograd je bio organizator prošlogodišnjeg završnog turnira, a naša prestonica ugostila je najbolje košarkaške timove Evrope i 2018. godine.

Titulu najboljeg tima u Evropi brani ekipa Efesa koja je u finalnom meču prošle sezone bila bolja od Reala. Treće mesto osvojila je Barselona koja je u borbi za bronzu srušila grčki Olimpijakos.

Ove sezone u Evroligi su se našla dva beogradska kluba, Crvena zvezda i Partizan, te se sa nestrpljenjem očekuje i prvi večiti derbi u ovom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading