BIVŠI TRENERI VEČITIH RIVALA PRED START EVROLIGE - DULE: ŽOC, samo gazi! ZMAGO: Vlado, STEŽI za ROGOVE!

Autor: M.S.

Sport

07.10.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali večeras startuju u Evroligi! Crvena zvezda novu sezonu u elitnom takmičenju otvara u Istanbulu i to protiv aktuelnog šampiona Efesa (19.30, Sport klub 1), dok Partizan pola sata kasnije (20.00, Sport klub 2) gostuje Albi.

BIVŠI TRENERI VEČITIH RIVALA PRED START EVROLIGE - DULE: ŽOC, samo gazi! ZMAGO: Vlado, STEŽI za ROGOVE!

Foto: Starsport

Branko Lazić i Kevin Panter

 

Crno-beli će posle čak osam godina odigrati meč u najboljem evropskom takmičenju, a te 2014. stigli su do top 16 faze. U slavnoj istoriji "parni valjak" je uspeo da pokori Evropu 1992. pod vođstvom sadašnjeg trenera Željka Obradovića, kao i da dva puta bude učesnik fajnal-fora s Duškom Vujoševićem. Upravo Dule je u razgovoru za Srpski telegraf poručio da Partizan može da ponovi stare rezultate.

Republika

Foto: Starsport

Duško Vujošević

- Gledao sam dosadašnje utakmice i zasad to dobro izgleda. Crno-belima možda nedostaje još neki plej da bi sve bilo odlično. Povratak u Evroligu je veoma bitan za klub u svakom smislu. Nadam se da će Željkov tim beležiti dobre rezultate, čak i ponoviti uspehe koje smo ranije pravili - istakao je Vujošević.

Efes - Zvezda

19.30

Sport klub 1

Alba - Partizan

20.00

Sport klub 2

S druge strane, Crvenoj zvezdi, koja je poslednjih godina redovan učesnik Evrolige, samo je jednom pošlo za rukom da se plasira u top osam fazu, i to 2016, gde su plej-ofu poraženi od CSKA sa 3:0. Nekadašnji trener kluba sa Malog Kalemegdana Zmago Sagadin poručio je za naš list da njegov bivši klub ove sezone ima kvalitet da ponovo napravi korak više i da se nađe među osam najboljih ekipa.

Republika

Foto: Starsport

Zmago Sagadin

ISKUSAN TIM

- Zvezda je sastavila dobar tim, doveli su iskusne igrače koji mogu da se nose sa svima. Međutim, sad ostaje da se vidi kako će trener Vladimir Jovanović sve to uklopiti. On mora od starta da uhvati igrače za rogove i nametne autoritet. Ukoliko to ne uradi, mogli bi da ga ubodu jer igrači rade šta žele kad ne osete čvrstu ruku. Ukoliko uspe da ih drži pod kontrolom, onda mogu do top osam - zaključio je Sagadin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading