OD KLEJBURNA DO HEZONJE: Predstavljamo najveća pojačanja svih 18 ekipa u Evroligi!

Autor:

Sport

05.10.2022

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga kreće sutra, a čini se da su sastavi nikad jači i da nas čeka nikad zanimljivije takmičenje.

OD KLEJBURNA DO HEZONJE: Predstavljamo najveća pojačanja svih 18 ekipa u Evroligi!

Foto: Starsport

Detalj sa F4 Evrolige

Velika pojačanja su doveli i beogradski klubovi, međutim, u ovakvoj konkurenciji je pitanje da li će to biti dovoljno za TOP 8 Evrolige. Predstavljamo Vam najveća pojačanja svih klubova u Evroligi.

ALBA BERLIN - GABRIJELE PROSIDA

Berlinski klub je bio tih u ovom prelaznom roku, a u klub su stigli samo Prosida i Vencel, Novozelanđanin koji je prošlu sezonu završio u Baskoniji. Ipak, Italijan ima samo 20 godina, jedan je od mladih igrača od kojih se najviše očekuje ove sezone, a čini se da od Albe nema bolje ekipe za razvoj mladih igrača.

ANADOLU EFES - VIL KLEJBURN

Moćan Efesov tim je postao još moćniji. U Istanbul je iz redova CSKA stigao Vil Klejburn, jedan od najboljih igrača u Evropi na pozicijama tri i četiri. Svojim iskustvom i kvalitetom biće velika pomoć Miciću, Larkinu, ali i Žižiću u pohod na novu evropsku titulu.

AS MONAKO - DŽORDAN LOJD

Konkurencija u Monaku je vrlo velika, ali Lojd dobija blagu prednost ispred Elija Okoba. Njih dvojica će, zajedno sa Majkom Džejmsom, činiti vrlo jaku bekovsku liniju, a svaki od njih trojice je sposoban da "zatrpa" koš rivala. Treba dodati i Džona Brauna III, neko ko će svojom odbranom i brobenošću doneti jednu novu dimenziju "Kneževima".

BASKONIJA - MARKUS HAUARD

U redove Baskonije je stigao bivši Jokićev saigrač Markus Hauard. Amerikanci koji prvi put kroče na evropske parkete mogu biti ili pun pogodak ili ogroman promašaj, ali se čini da bi Hauard mogao da donese veliki kvalitet Baskoniji na bekovskim pozicijama. Uz njega, tu je i Darijus Tompson, bivši plej Lokomotive, koji se tokom leta povezivao sa Partizanom.

CRVENA ZVEZDA - NEMANJA NEDOVIĆ

I u Zvezdi je konkurencija velika, ali glas ide Nemanji Nedoviću. Srpski reprezentativac ima poene u rukama, a nošen podrškom sa tribina, može biti jedan od najboljih strelaca Evrolige u ovoj sezoni. Ipak, njegov veliki problem su konstantnost i povrede, a verovatno će od toga i zavisiti njegov uspeh u ovoj sezoni. Osim njega, Holand donosi energiju, Bentil i Martin snagu ispod koša, a videćemo kako će se Džejlen Adams snaći u Evropi.

EMPORIO ARMANI - KEVIN PENGOS

Bivši plej Zenita je samo jedan od nekoliko vrlo ozbiljnih igrača koji su stigli u Milano. Opasnost predstavlja mali broj minuta prošle sezone. U NBA se nije naigrao, a u CSKA je došao u pogrešnom trenutku. Ipka, Pengos je sigurno jedan od najboljih plejeva u Evropi,  a "dirigovaće" vrlo moćnim sastavom, pošto su u "grad mode" stigli i Bili Beron, Brendon Dejvis, Johanes Fojtman i Naz Mitru-Lang.

BARSELONA - TOMAŠ SATORANSKI

Čeh dolazi da zameni Kalatesa. Barseloni će doneti odličan pregled igre, veliki broj asistencija, kao i odlične fizičke predispozicije za poziciju koju igra. Treba svakako pomenuti i Kalinića i Veselog, koji čine ovaj tim Barselone možda i jačim nego prethodne.

BAJERN MINHEN - KASIJUS VINSTON

Pravi ljubitelji NCAA košarke sigurno znaju za Vinstona, koji je Mičigen Stejt vodio do F4 turnira 2019. godine. Omaleni plejmejker je izuzetno brz, poseduje odličan šut za tri poena, pa će svaka ekipa morati da strepi da ne uđe u seriju i saspe im 30 poena. Ipak, njegova visina predstavlja problem, pa će ga sve ozbiljne ekipe napadati sa niskog posta.

FENERBAHČE - SKOTI VILBEKIN

I ovde je konkurencija bila velika, a Vilbekin je prednost dobio zbog svog iskustva u evropskoj košarci. Sa Darušafakom je osvajao Evrokup, godinama je bio glavni igrač Makabija, a verovatno će imati istu ulogu i u jakoj ekipi Fenera. Osim njega, stigao je Nik Kalates, Bjelica, koji se ipak nalazi u 35. godini života, kao i Karsen Edvards, igrač koji stiže i Boston Seltiksa, a ukoliko se privikne na evropsku košarku može biti jedan od najboljih strelaca u ovoj sezoni.

ASVEL - NANDO DE KOLO

CSKA, pa Fener, sada Asvel. Francuz dominira evropskom košarkom poslednjih 10 godina, a sada dolazi u svoju državu da možda i završi karijeru. Nalazi se već u ozbiljnim godinama, ali De Kolo je i dalje ozbiljan igrač, oko koga će se dosta vrteti u ekipi Asvela. Treba spomenuti i Džeksona Kartrajta, omalenog plejmejkera Bona, koji je prošle sezone bio MVP nemačkog prvenstva.

MAKABI - LORENCO BRAUN

Posle monstruoznog Evropskog prvenstva, Braun će probati da isto prenese na dres Makabija. Veliki broj novih pojačanja, tu su Boldvin, Holins,Nibo, Pojtres, Bonzi Kolson i Darun Hilijard, ali čini se da će igra najviše zavisiti od naturalizovanog Španca.

OLIMPIJAKOS - AJZEA KENAN

Još jedan u nizu igrača koji su sposobni da postignu veliki broj poena u jednoj utakmic. Nije Olimpijakos puno menjao ekipu, a očekuje se da Kenan ima svu slobodu kada se nađe na terenu. Stigli su još i Alek Piters, Tarik Blek i Džoel Bolomboj.

PANATINAIKOS - DERIK VILIJAMS

U Atinu je stigao Dejan Radonjić, a PAO je promenio gotovo celu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, Derik Vilijams ima več ozbiljno evroligaško iskustvo, a treba podsetiti da je najbolju košarku igrao baš kod Radonjića, u ekipi Bajerna. Dosta se očekuje i od Grigonisa, Endrjuza, ali i Ponitke, jednog od najboljih igrača Evropskog prvenstva.

PARTIZAN - DŽEJMS NANELI

Nekoliko igrača je moglo da se nađe na Nanelijevom mestu, ali Amerikanac će doneti Partizanu veliko iskustvo, odličan šut, kako iz mesta, tako i iz driblinga, kao i igrača koji je sposoban da rešava završnice. Papapetru je takođe bitan dodatak crno-belima, baš kao i  Dante Egzum, jedan od igrača sa najboljim atletskim predispozicijama na bekovskim pozicijama.

REAL MADRID - MARIO HEZONJA

Hrvat stiže iz Uniksa, gde je igrao sezonu karijere. Real je mašina, veliki broj vrlo kvaltietnih igrača, a čini se da će se Hezonja odlično uklopiti u Madriđane. Puno se očekuje i od Muse, a stigao je i Ćaćo Rodrigez, od koga se očekuje da povuče u bitnim utakmicama.

VALENSIJA - KRIS DŽONS

Plejmejker, koji je prošle sezone igrao za Asvel, predstvlja veliko pojačanje za špansku ekipu, posebno što se tiče organizovanja igre. Takođe, Džons je vrlo dobar skorer, jak je, ima dobar šut za dva, pa će od njega dosta zavisiti u igri Valensije.

VIRTUS BOLONJA - SEMI ODŽULE

Odžule stiže u Bolonju iz NBA lige. Vrlo snažan igrač, koji će već ozbiljnom timu Virtusa doneti jaku odbranu i energiju. Stigao je i Džordan Miki, odličan centar, a tu je Ife Lundberg, danski reprezentativac, koji je postao poznat u dresu CSKA.

ŽALGIRIS - IGNAS BRADEIKIS

Brazdeikis stiže iz NBA lige, gde je igrao za Orlando. Bio je jedan od glavnih igrača Litvanije na prvenstvu Evrope, gde mu je trener bio Kazis Maksvitis, koji će ga predvoditi u Realu. Poseduje odličan prodor, kao i šut za tri poena, pa će verovatno biti glavni strelac litvanske ekipe.

Evroliga počinje sutra, a takmičenje traje sve do maja, kada će četiri najbolje ekipe odmeriti snagu na završnom turniru. Trofej brani Anadolu Efes, koji je u Beogradu savladao Real Madrid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading