OGLASILO SE NADLEŽNO MINISTARSTVO POVODOM ZLOČINA U VRŠCU: Utvrdiće se da li je bilo propusta

Autor:

Vesti

05.10.2022

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila juče posle podne u Vršcu kada je Marko B. usmrtio svoju dvogodišnju ćerku, a potom se ubio, oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

OGLASILO SE NADLEŽNO MINISTARSTVO POVODOM ZLOČINA U VRŠCU: Utvrdiće se da li je bilo propusta

Foto: Shuttestock

zlostavljanje deteta

- U vezi strašnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu

- Rezultati izvršenog nadzora pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran - saopštilo je ovo Ministarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading