"MISIJA BERLIN"! Crno-beli se vraćaju u Evroligu, Tepić veruje u Željka i ekipu: Partizan zaslužuje mesto u eliti!

Autor: Žarko Sokić

Sport

06.10.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Željka Obradovića igraće protiv Albe u petak od 20 časova.

"MISIJA BERLIN"! Crno-beli se vraćaju u Evroligu, Tepić veruje u Željka i ekipu: Partizan zaslužuje mesto u eliti!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana vraćaju se u Evroligu.

Dugo su navijači čekali ovaj trenutak, još od sezone 2013/14. kada su u ovom takmičenju stigli do top 16 faze. U međuvremenu puno toga se promenilo, igrači su dolazili i odlazili, čak je i format samog takmičenja drugačiji, ali jedno je ostalo isto – „Grobari“ sa nestrpljenjem čekaju prvi meč, kako u gostima protiv Albe (petak, 20.00), tako i onaj u Areni (protiv Milana, 18. oktobra).

Jedan od igrača koji je bio akter poslednje evroligaške sezone crno-belih jeste Milenko Tepić. U razgovoru za portal Republika.rs Tepić je izneo očekivanja pred novu sezonu Evrolige:

- Evroliga će biti jako zanimljiva, prvi put ćemo gledati dva naša predstavnika u najjačem evropskom takmičenju. Možemo očekivati dobru košarku, što je najvažnije. Gledajući Partizan, uspeli su da naprave ekipu, imaju budžet dostojan nivoa takmičenja i imaju igrače koji mogu da budu konkurentni sa ostalim timovima – počeo je Tepić, pa nastavio:

- Povratak među najbolje je velika stvar za klub jer svi koji pratimo znamo da je to bio cilj Partizana posebno od kad je na mesto predsednika došao Ostoja Mijailović. Prošle sezone stigao je i Željko Obradović i taj cilj je bio jasan. Malo srećno, kroz specijalnu pozivnicu dobio je Partizan mesto u Evroligi, ali ja zaista verujem, zbog tradicije, broja navijača i svega što je dao evropskoj košarci nekada i što kao klub predstavlja trenutno, to mesto i zaslužuje.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter i Željko Obradović

 

Uporedio je Milenko Tepić i prošlogodišnji tim Partizana sa ovim sada.

- Prošla sezona bila je prva Željkova sezona i ekipa je bila takva da je delimično on napravio, a delimično su tu bili igrači koji su već bili pod ugovorom. Sada verujem da je ekipa apsolutno po njegovom ukusu, dovedeni su veoma iskusni i kvalitetni igrači, te mislim da je ekipa za dobru nijansu bolja nego prošlogodišnja. Ipak, i izazovi su daleko veći, igra se Evroliga, nekad i dva puta nedeljno, teža su i gostovanja, u ABA ligi su ambicije iste, sigurno žele da vrate trofej posle toliko godina. Sve te stvari iziskuju jači sastav i veći fond igrača što Partizan ima. Ja im želim svu sreću, da ih zaobiđu povrede i da uživamo u njihovim igrama.

Po prvi put u istoriji gledaćemo evroligaški derbi. Nekadašnji plej Partizana veruje da neće biti puno razlike u odnosu na mečeve u ligi ili Kupu:

- Ja ne mislim da će biti drugačije. Derbi je derbi, da li se igrao Kup ili ligaška utakmica. Ovo će biti drugačije jedino zato što će se prvi put igrati u okviru Evrolige, ali igrači i hala će sigurno biti isti. Ne vidim da će tu da bude neke veće razlike i nekog drugačijeg naboja nego što je to slučaj u okviru regionalne lige.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa "večitog" derbija

 

Crno-beli će povratnički debi imati u Berlinu protiv Albe, u petak od 20 časova. I pored toga što Partizan gostuje, očekuje se veliki broj „Grobara“ koje je Tepić posebno pohvalio:

- Partizan ima navijače svuda u Evropi. Gde god da odete postajete svesni te činjenice. To daje dodatni motiv i obavezu igračima jer dobije se utisak koliko je Partizan veliki klub i koliko je ljudima stalo da on pravi dobre rezultate. Zato je i lepo igrati za Partizan, a ja verujem da će i hala u Berlinu biti puna crno-belih navijača i da će im pomoći da ostvare dobar rezultat na startu Evrolige.

Šta vi mislite, koliko Partizan može ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading