DVA PREDSTAVNIKA SA JADRANA U EVROLIGI? Pitali su Bodirogu o Zvezdi i Partizanu, legenda srpske košarke odgovorila kao iz topa!

Autor:

Sport

04.10.2022

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodiroga se oglasio o gorućoj temi.

DVA PREDSTAVNIKA SA JADRANA U EVROLIGI? Pitali su Bodirogu o Zvezdi i Partizanu, legenda srpske košarke odgovorila kao iz topa!

Foto: Starsport

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga najavio je promenu formata elitnog takmičenja, ali je ostao zagonetan prilikom odgovora na pitanje da li će ABA liga dobiti dva predstavnika.

Po sistemu koji ima, Evroliga garantuje jedno mesto predstavniku ABA lige. Ove godine, sticajem okolnosti zbog klubova iz Rusije, i Partizan je dobio mesto. Važno je napomenuti da je ovaj region dao mnogo evropskoj košarci. ABA liga je pre nekoliko godina imala tri predstavnika, pa je svedeno na dva, a sada je jedno. Ovaj prostor je dao mnogo Evroligi, i po rezultatima, igračima i trenerima. Potrebno je naći balans u budućnosti, da se ne gleda samo tržište... - rekao je legendarni srpski košarkaš, a potom je razmotrio mogućnost da Crvena zvezda i Partizan konstantno imaju priliku da zajedno igraju Evroligu.

Vodićemo računa o ovom regionu koji je mnogo značajan. Trenutno ono što možemo da kažemo – jedan predstavnik iz ABA lige. Ali, videćemo šta će doneti novi format takmičenja u budućnost - dodao je Bodiroga.

Do promena će doći i u samom obliku nadmetanja.

- Mnogo toga će zavisiti od budućeg formata takmičenja. Isto tako postoji ogroman potencijal, da je sada momentum ulaganja u sport, u košarku, pojavilo se dosta investitora da ulažu u Evroligu. Podrazumeva i neko otvaranje novih tržišta, novih interesantnih koji bi mogli da unaprede takmičenje. Ali, potrebno je pronaći balans. Verujem da ćemo do kraja sezone napraviti program, plan, projekat, koji podrazumevao u kom smeru treba da ide Evroliga - zaključio je Bodiroga.

Podsetimo da će crveno i crno-beli priliku za debi u eliti imati u petak, Zvezda ide na noge prvaku Evrope Efesu, a Partizan Albi u Berlinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading