Briga za budućnost: Crvena zvezda potpisala supertalentovanog juniora!

Autor:

Sport

14.06.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelna košarkaška sezona još nije okončana. Košarkaši FMP Meridiana i dalje čekaju protivnika u direktnoj borbi za šampionski pehar, ali klub sa Malog Kalemegdana misli na budućnost.

Briga za budućnost: Crvena zvezda potpisala supertalentovanog juniora!

Foto: Starsport

Pionir

Košarkaški klub Crvena zvezda nastavlja sa potpisivanjem ugovora sa najtalentovanijim košarkašima koji su prošli njenu omladinsku školu.

Na četvorogodišnju vernost crveno-belima obavezao se mladi, osamnaestogodišnji Filip Radaković.

Radaković je rođen 7. maja 2004. godine. Košarkaški je prohodao u ekipi Div basket, a 2019. godine stiže u klub sa Malog Kalemegdana u kojem je prošao kadetske i juniorske selekcije. Visok je 201 centimetar i može da odgovori na više pozicija u timu.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Filip Radaković

 

Prošle sezone igrao je za juniorski tim Crvene zvezde koji je stigao i do završnice na ANGT turniru.

Potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora, Filip će dobiti sve uslove da se dalje razvija i napreduje kao košarkaš našeg kluba od koga se očekuje da jednog dana izbori i opremu i status prvotimca KK Crvena zvezda.

Radaković je 2018. godine bio i deo nacionalnog tima Srbije koji je učestvovao na FIBA evropskom prvenstvu igrača do 18 godina.

Očekuje se da već od letnjih priprema Filip Radaković postane deo ekipe trenera Dejana Radonjića, a trofejni stručnjak će odlučiti da li je za supertalentovanog košarkaša bolje da narednu sezonu provede na kaljenju u nekom od srpskih klubova, a svakako bi idealna varijanta bila da barem godinu dana ponese dres FMP Merifidana u kojem bi imao prilike za sticanje seniorskog iskustva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading