Došlo je vreme za rastanak: Nakon punih pet godina Amerikanac napušta Rusiju, sledeća destinacija je Bosfor!

Autor:

Sport

07.06.2022

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski košarkaški klubovi u narednoj sezoni, izvesno je neće biti deo elitnog evropkog košarkaškog takmičenja, pa samim tim ne čude informacije da zvezde timova iz ove zemlje, žele predstojeće leto da iskoriste kako bi pronašli nove angažmane.

Došlo je vreme za rastanak: Nakon punih pet godina Amerikanac napušta Rusiju, sledeća destinacija je Bosfor!

Foto: Tanjug/AP

Među prvima koji napušta tlo Ruske Federacije jeste amerilki košarkap Vil Klajburn koji nakon punih pet godina odlazi iz Moskve i naredne dve sezone biće stanovnik Istanbula gde će nastupati za aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Anadolu Efesa.

Ovu vest na svom Tviter nalogu potvrdio je i veliki poznavalac evropske košarke i zbivanja u njoj, grčki novina Hristos Harpidis.

Tridesetdvogodišnji Vil Klajburn rođen je u Detroitu. Po okončanju studiranja na Ajova Univerzitetu, 2013. godine stiže u Evropu i postaje deo nemačkog Ulma. Sezonu 2015/16 proveo je u izraelskom Hapoel Holonu, da bi godinu dana kasnije igrao za tursku Darušafaku. Od 2017. godine bio je član moskovskog CSKA sa kojim se 2019. godine popeo na krov Evrope, a osvojio je i tri trofeja u regionalnoj VTB ligi (2018, 2019. i 2021.).

Tokom sezone 2021/22 kada je reč o evroligaškom takmičenju, Klajburn je u dresu moskovskog CSKA odigrao ukupno 20 mečeva, na parketu je provodio prosečno nešto više od 28 minuta i zabeležio ulinak od 14,9 poena, 5,2 skoka i 1,7 asistencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading