Sve je jasno: Stigla je zvanično potvrda o učešću Crvene zvezde u Evroligi, ali to nije sve!

Autor:

Sport

07.06.2022

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Kalemegdan slavi. Crveno-beli su stigli do šestog prstena regionalnog takmičenja, pa i pored činjenice da aktuelna sezona i dalje nije okončana, planovi za novu već počinju.

Sve je jasno: Stigla je zvanično potvrda o učešću Crvene zvezde u Evroligi, ali to nije sve!

Foto: Starsport

Evroliga

Pobedom u poslednjoj, petoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige za sezonu 2021/22 rezultatom 80:77, košarkaši Crvene zvezde ne samo da su stigli do prestižnog trofeja već su obezbedili novo učešće u Evroligi za narednu sezonu.

Po okončanju susreta u beogradskom hramu košarke, Evroliga je na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji prenala izveštaj sa poslednjeg finalnog meča regionalnog takmičenja, uz napomenu da je time klub sa Malog Kalamegdana obezbedio učešće u Evroligi za sezonu 2022/23.

Treba takođe napomenuti da renomirani košarkaški portal u izveštaju sa meča nije naveo da su meč pratili i brojni incidenti.

Foto: euroleague.net/printscreen

Evroliga potvrdila učešće Crvene zvezde u ovom takmičenju za narednu sezonu

 

Nakon okončanja ovosezonske ABA lige poznato je 16 od ukupno 18 timova koji će naredne sezone nastupiti u evropskoj košarkaškoj eliti. To su: Real Madrid, Barselona, Baskonija (Španija), Anadolu Efes, Fenerbahče (Turska), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Žalgiris Kaunas (Litvanija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Alba Berlin, Bajern Minhen (Nemačka), Asvel Vilerban, Monako (Francuska), Olimpija Milano, Virtus Bolonja (Italija) i Crvena zvezda (Srbija).

 

 

Ostala su dva upražnjena mesta koja će biti popunjena puten vajld-karda, a prema nezvaničnim informacijama postoji realna šansa da jedan od klubova koji će biti poznavi za učešće bude i finalista ovosezonske ABA lige, ekipa Partizana. Ipak, za tako nešto treba sačekati, jer neretko se dešavalo da čelnici Evrolige u poslednjem trenutku donesu, možda i neshvatljive odluke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading