ODJAVIO IH: Srpski reprezentativac ne želi da ponese dres NBA kluba – Veliko je pitanje gde će nastaviti karijeru!

Autor:

Sport

29.05.2022

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški reprezentativac iza sebe ima dve fantastične sezone.

ODJAVIO IH: Srpski reprezentativac ne želi da ponese dres NBA kluba – Veliko je pitanje gde će nastaviti karijeru!

Foto: Starsport

Vasilije Micić bio je ključni igrač istanbulskog Anadolu Efesa u osvajanju dve uzastopne šampionske titule. Svojim igrama na Fajnal-foru Evrolige održanom u Beogradu, još jednom je zadivio Evropu i sve češće se pominje njegova selidba u najjaču košarkaššku ligu na svetu.

Ekipa Oklahome je decembra 2020. godine preuzela pravo na zvanično najboljeg košarkaša završnog turnira elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, ali prema dostupnim informacijama, Micić ne želi da ponese dres ovog kluba.

Kako se saznaje, ekipa Oklahome nalazi se u fazi stvaranja novog tima i očekuje se da će roster činiti nekolicina mladih igrača koji će biti projektovani u nosioce igre u narednom periodu. Samim tim, srpski reprezentativac teško da bi mogao da se izbori za neku veću minutažu, a samim tim veći deo vremena provodio bi na klupi, što njemu sa 28 godina i liderske pozicije u istanbulskoj ekipi, svakako ne bi išlo u prilog.

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić sa peharom Evrolige

 

Iz tih razloga, Miciću odlazak u Oklahomu nije prioritet i put NBA lige bi krenuo jedino ukoliko bi prava na njega Oklahoma prenela na neku drugu ekipu u kojoj bi imao više prostora za učešće na terenu.

Ukoliko do toga i ne dođe, ostanak u Evropi predstavlja više nego realnu opciju.

Tokom dosadašnje igračke karijere Vasilije Micić je nastupao za beogradsku Megu, minhenski Bajern, Crvenu zvezdu, Tofaš, Žalgiris, a od 2018. godine je član Anadolu Efesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading