Povratak Željka Rebrače: Srpska košarka postaje bogatija za još jedno veliko ime - navijači će svakako imati šta da kažu!

Autor:

Sport

07.06.2022

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna košarkaška legenda vraća se u Srbiju.

Povratak Željka Rebrače: Srpska košarka postaje bogatija za još jedno veliko ime - navijači će svakako imati šta da kažu!

Foto: Starsport

Rođen je u Apatinu, ali je košarkaški prohodao u ekipi novosadskog NAP-a. Nakon četiri, više nego uspešne sezone u Partizanu, otisnuo se u inostranstvo gde je nastupao Beneton iz Treviza i atinski Panatinaikos, a 2001. godine odlazi "preko bare" gde narednih šest sezone nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu noseći opremu Detroita, Atlante i LA Klipersa. Profesionalnu karijeru okončao je 2007. godine noseći dres Valensije.

Željko Rebrača se vraća na mesto gde je sve i započelo. Proslavljeni srpski reprezentativac, osvajač jednog zlata na Svetskom kupu u Atini 1998. godine, tri zlata na evropskim košarkaškim smotrama, kao i srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, prihvatio je poziv novosadskih crveno-belih i dohvatio se mesta prvog čoveka Košarkaškog kluba Vojvodina.

Republika

Foto: Kss.rs

Detalj sa susreta Vojvodina - FMP

 

Po stupanju na dužnost, Željko Rebrača je za novosadske medije izjavio:

- Želim da sa saradnicima unesem novu energiju i da vremenom vratimo Vojvodinu gde joj je mesto – u vrh domaće košarke. Novi Sad zaslužuje jak košarkaški kolektiv. Za početak, treba da se baziramo na kvalitetnom radu s mladima, da talentovanu vojvođansku decu zadržimo, kako ne bi prerano odlazila u druge klubove, da odavde izlaze neki novi reprezentativci.

Košarkaši Vojvodine prethodnu sezonu u KLS-u okončali su na trećoj poziciji, a prvoj fazi plej-ofa poraženi su u polufinalu. Bolja od novosadske ekipe, bila je ekipa Mege.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading