NAVIJAM ZA MAROKANCE, JER NISU PRIZNALI KOSOVO! Dule Savić otkrio koga će bodriti u borbi za bronzu na Mundijalu

Autor:

Sport

17.12.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica za bronzu ga ne zanima mnogo, ali svakako navija za Afrikance i to zbog naše južne pokrajine.

NAVIJAM ZA MAROKANCE, JER NISU PRIZNALI KOSOVO! Dule Savić otkrio koga će bodriti u borbi za bronzu na Mundijalu

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dušan Savić

Marokanci će danas (16.00, RTS 1) imati priliku da ispišu istoriju u Kataru. Lavovi Atlasa, osim što su postali prva afrička selekcija među četiri najbolje ekipe na planeti, pokušaće da zabeleže još jednu pobedu protiv Hrvatske i osvoje bronzanu medalju. Afrikanci će nakon pobede nad Portugalom (1:0) i Španijom (1:0), pokušati da naprave novo iznenađenje i sruše još uvek aktuelnog vicešampiona sveta.

HRVATI NEBITNI

Legendarni fudbaler Dušan Savić u razgovoru za Republiku poručio je da nema dilemu za koga će navijati u borbi za treće mesto.

- Marokanci su igrali dobro dosad, nadam se da će tako i nastaviti. Tačno je da me ova utakmica ne zanima mnogo, ali, i pored toga, navijaću za Marokance jer nisu priznali Kosovo. Zbog toga imaju moju veliku podršku, a što se tiče Hrvata i njihovih izjava, tu ne bih ništa komentarisao - istakao je Savić.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Dule Savić

Inače, ove ekipe su već imale priliku da odmere snage na Mundijalu u Kataru. U meču prvog kola grupne faze odigrali su bez golova i već tada je Maroko najavio da ima visoke ambicije.

Bez obzira na to šta urade u meču za treće mesto, Marokanci su već proglašeni herojima nacije, a trener Valid Regragi istakao je da ne bi voleo da se vrati praznih ruku.

- Želimo pobedu, igrači shvataju važnost meča. Očekuje nas važna utakmica i pored toga što smo se nadali finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički. Odigraćemo čistog srca i hladne glave. Želimo da završimo Mundijal pobedom - uveren je Regragi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice Hrvatska - Maroko

NIJE ISTO

S druge strane, "kockasti" nisu uspeli da ponove rezultat iz 2018, kada su se borili u velikom finalu za Zlatnu boginju protiv Francuske (4:2). Selektor Zlatko Dalić istakao je da njegov tim i dalje ima velike ambicije.

- Utakmica za bronzu je za nas veliko finale. To je borba za treće mesto, za medalju. Mi moramo maksimalno da se pripremimo. Bilo bi sjajno uzeti bronzu. Razlika je biti treći ili četvrti na svetu - istakao je Dalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading