SELEKTOR MAROKA POTPUNO ISKREN: "Ovo je najgora utakmica koju možemo da odigramo!"

Autor:

Sport

16.12.2022

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Regragi pred meč svog života.

SELEKTOR MAROKA POTPUNO ISKREN: "Ovo je najgora utakmica koju možemo da odigramo!"

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Maroka i Hrvatske igraće sutra od 16 časova meč za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Povodom te utakmice, izjavu je dao je i Valid Regragi, selektor afričke selekcije, koja je sigurno najveći hit ovog Mundijala. On je izjavio da njegova ekipa želi podijum, iako se potajno nadao finalu.

- Pretpostavljam da je ovo najgora utakmica koju moramo da odigramo. Ali i dalje smo uzbuđeni uprkos razočaranju. Očigledno bismo voleli da budemo u finalu, ali postoji i utakmica za treće mesto. Želimo da završimo na podijumu. Biće poprilično teško, umorni smo, ali postoje i mentalne prepreke koje moramo da prevaziđemo. Znamo da će i Hrvatska želeti da završi na trećem mestu. Igrali smo sa njima u prvom kolu, tako da će ovo biti lep završetak - rekao je selektor Maroka na konferenciji uoči sutrašnjeg meča.

Foto: Tanjug/AP

Maroko je pravi hit Mundijala

On je izjavio da ipak neće morati posebno da motiviše svoj tim, jer je ovo meč Svetskog prvenstva, a momci će dati sve za grb Maroka.

- Uopšte ne moram da motivišem svoj tim, igramo na Svetskom prvenstvu predstavljajući Maroko. Mi želimo da pobedimo čak i u prijateljskim mečevima, tako da je cilj osvojiti treće mesto i popraviti poziciju na Fifinoj rang listi. Ako završimo kao treći, značajno ćemo ga popraviti. Želimo da pokažemo od čega smo i utabamo put budućnosti marokanskog fudbala.

Priznaje Regragi da je maštao o finalu.

- Razumem da je važno završiti treći, ali moj zaključak je da nismo stigli do finala. Želeli smo da igramo finale u nedelju, a ne sutra. Ali rekao sam svojim igračima da će ovo biti naša sedma utakmica na Svetskom prvenstvu. Da ste to rekli bilo kojem navijaču Maroka pre turnira, sigurno bi bio ponosan. Moramo malo da razbistrimo glavu. Kada igrate polufinale, a nama je to bilo prvo na Mundijalima, emocije su na vrhuncu. Bilo je prilično teško izaći iz te utakmice. Međutim, moji igrači i dalje imaju apetit. Žele da završe turnir na pravi način. Biti treći nije isto kao završiti četvrti, želimo da ponesemo medalju kući sa nama.

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska i Maroko su odigrali već jedan duel u Kataru

Maroko će za sutrašnju utakmicu biti desetkovan. Roman Sais završio je polufinalni meč posle svega 20 minuta, Najef Agerd nije bio spreman ni za početak, a Nusair Mazraui je zamenjen na poluvremenu.

- Izgubili smo kapitena Romana Saisa tokom utakmice, podneli smo rizik koji je vredelo podneti. Želeli smo da uđemo u borbu sa njim na čelu bataljona. Imamo još nekoliko povređenih igrača, ali videćemo kako će biti. Mi smo zaista, zaista, pogurali naše igrače do njihovih granica, ali oni i pored toga žele da ponovo izađu i sutra ponovo igraju.

O predstojećem rivalu samo reči hvale.

- Za Hrvatsku imamo toliko poštovanja, imaju četiri miliona stanovnika i takav talenat, duh zajedništva… Mi se trudimo takođe. Imamo puno više stanovnika, ali oni imaju odličan klupski fudbal, odličan mentalitet, njihovi igrači igraju u vrhunskim klubovima. Znali smo da će Hrvatska biti jedan od najboljih timova na turniru. Posle prve utakmice u grupi znali smo da je naš učinak bio veoma dobar. Mnogo ljudi je reklo da se Hrvatska bliži kraju ciklusa, kritikovali su je što nije dobila autsajdera Maroko, a na kraju su oba tima stigla do polufinala - zaključio je Regragi.

Meč počinje sutra u 16 časova, a biće odigran na Kalifa stadionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading