DALIĆ PRED MAROKO: "Utakmica za treće mesto je za nas veliko finale!"

Autor:

Sport

16.12.2022

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan cilj je izneo selektor Hrvatske pred meč sa afričkom selekcijom.

DALIĆ PRED MAROKO: "Utakmica za treće mesto je za nas veliko finale!"

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske igraće sutra za drugi uzastopni podijum na prvenstvima sveta, pošto će se u meču za bronzu sastati sa selekcijom Maroka.

Hrvati su pre četiri godine stigli do srebra, ove godine neće igrati u velikom finalu, ali bi osvajanje medalje za naše komšije bio san. To je potvrdio i Zlatko Dalić na konferenciji za medije pred taj susret.

- Utakmica za treće mesto je za nas veliko finale, to je borba za treće mesto, za medalju. Mi se moramo maksimalo pripremiti, to je velika stvar. Bilo bi sjajno uzeti bronzu - rekao je Dalić, a prenela je Hina.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić na klupi Hrvatske

Juranović je otpao zbog povrede, još neki igrači se muče, a Dalić je izjavio da neće stavljati nikoga u tim ko nije 100% spreman.

-Trebaju nam spremni igrači, nećemo staviti nikoga ko nije potpuno spreman -  izjavio je Dalić.

Takođe, bilo je priče i o Luki Modriću, odnosno o tome da li je ovo njegov poslednji meč u reprezentaciji Hrvatske. Dalić je na to ostao nedorečen, a ostavio je sve mogućnosti otvorenim.

- Naša koncentracija je usmerena na utakmicu za treće mesto, nismo razgovarali o tome. Iskreno se nadam da će ostati u reprezentaciji. Ako se oprosti, biće to velika šteta za sve navijače širom sveta. Pokazao je toliko toga, pokazao se kao vrhunski profesionalac, ponašao se kao pravi fudbaler. Biće mi teško, ali na njemu je odluka. Ceo svet ga poštuje, bilo bi lepo da nastavi - rekao je Dalić.

Meč između Hrvatske i Maroka je na programu sutra od 16 časova, a meč će biti odigran na stadionu Kalifa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading