ŠOKANTNA ODLUKA: Kapiten reprezentacije se POVLAČI nakon Mundijala u Kataru!

Autor:

Sport

07.12.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađujuća odluka sjajnog fudbalera.

ŠOKANTNA ODLUKA: Kapiten reprezentacije se POVLAČI nakon Mundijala u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Eden Azar, krilni fudbaler Reala iz Madrida, ali i selekcije Belgije, odlučio je da okonča svoju reprezentativnu karijeru nakon kraha koju je njegova ekipa doživela na Svetskog prvenstvu u Kataru.

Belgija je stigla na Mundijal kao jedan od potencijalnih favorita iz senke, a svi su se nadali da ovo može biti takmičenje na kom će ova sjajna ekipa konačno stići do same završnice.

Ipak, u Kataru se desilo potpuno suprotno. Smušena pobeda protiv Kanade, poraz od Maroka, a zatim i nezaslužen poraz od Hrvatske, u meču u kom je Lukaku promašio nekoliko izvrnih šansi, nisu bili dovoljni za prolaz, pa su "đavoli" takmičenje završili na trećem mestu grupe E, sa tri četiri osvojena boda.

Nakon debakla, Eden Azar, kapiten ove selekcije, odlučio je da se oprosti od nastupa za reprezentativni tim i priliku prepusti nekim mlađim igračima. Za Belgiju je odigrao 126 utakmica i postigao 33 gola, ali očigledno smatra da sa 31 godinom nema šta više da doprinese ekipi.

Foto: Tanjug/AP

Eden Azar na meču sa Marokom

Vrhunac sa Belgijom je doživeo 2018. godine u Rusiji, kada su "crveni đavoli" zauzeli treće mesto na Mundijalu. Ipak, čini se da je ova zlatna generacija, koju su predvodili Azar, De Brujne, Lukaku, Kurtoa, kao i još nekoliko odličnih igrača, mogla i morala više da uradi.

Azar je trenutno član Reala iz Madrida, a u karijeri je još igrao i za Čelsi, kao i za francuski Lil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading