TOTALNI KRAH REPREZENTACIJE: Puklo među saigračima nakon DEBAKLA na Mundijalu!

Autor:

Sport

03.12.2022

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije očekivao ovako loš rezultat na Mundijalu.

TOTALNI KRAH REPREZENTACIJE: Puklo među saigračima nakon DEBAKLA na Mundijalu!

Foto: Tanjug/AP

Boginja na meču SP u Kataru

Fudbalska reprezentacija Belgije završila je nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru već u grupnoj fazi, pošto je zauzela treću poziciju u grupi F na Mundijalu.

Belgijanci su loš utisak ostavili već u prvom kolu, ali su uspeli da se izvuku i minimalnim rezultatom savladaju Kanadu, golom Mičija Bačuaija. Tada sigurno niko nije verovao da će to biti jedini pogodak "đavola" na celom turniru.

Foto: Tanjug/AP

Belgija je pre četiri godine osvojila bronzu

Usledio je krah protiv Maroka, pošto su Afrikanci došli do pobede, rezultatom 2:0, pa je bilo jasno da odluka pada u poslednjem meču protiv Hrvatske. Ređale su se šanse za Belgiju, pre svega za Romela Lukakua, koji je nekoliko puta promašio prazan gol Hrvatske, pa je na kraju meč završen rezultatom 0:0, a osvajači bronze od pre četiri godine su mogli da počnu sa pakovanjem kofera.

Tokom prvenstva pojavile su se glasine da u toj selekciji vlada jako loša atmosfera, a to je potvrđeno i nakon ispadanja Belgije sa Mundijala. Naime, čak petorica fudbalera su odlučila da se ne vrate sa ekipom u domovinu. U pitanju su Toma Menije, Aksel Vitsel, Luis Openda, Žeremi Doku i Artur Teate.

Foto: Tanjug/AP

Romelu Lukaku je tragičar "đavola"

Očigledno je loša hemija uticala na krah selekcije koja je sigurno očekivala više od svog nastupa u Kataru. Čini se i da je ovo kraj jedne moćne generacije Belgije, koja nikada nije uspela da ostvari svoj pun potencijal.

Iz grupe F su dalje prošli Maroko, koji će u osmini finala igrati sa Španijom, odnosno Hrvaska, koju čeka duel sa Japanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading