Hrvati U STRAHU pred Belgiju! PANIKA kod komšija: "PROKLETSTVO" kog se "kockasti" plaše IZBACUJE ih sa Mundijala?!

Autor:

Sport

30.11.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li se desiti ovaj scenario?

Hrvati U STRAHU pred Belgiju! PANIKA kod komšija: "PROKLETSTVO" kog se "kockasti" plaše IZBACUJE ih sa Mundijala?!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić tokom meča Hrvatska - Maroko

Dileme više nema - fudbalske reprezentacije Hrvatske i Belgije u međusobnom duelu će odlučiti o putniku u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Hrvati trenutno imaju četiri boda, isto koliko i Maroko, Belgijanci su trećeplasirani sa bodom manje, dok je Kanada dva puta poražena i izgubila je šanse za nokaut fazu.

Mediji u zemlji naših komšija su u velikom strahu pred ovu utakmicu i to iz jednog razloga - "kockasti" u takmičarskom meču nisu savladali Belgiju punih 19 godina! Zaista, predugo "prokletstvo"...

- Hrvatska i Belgija do sada su osam puta igrale međusobno, a svaka reprezentacija ima po tri pobede, dok su dva susreta završila bez pobednika. U četvrtak će na stadionu Ahmad bin Ali prvi put odmeriti snage i na nekom velikom takmičenju, a dodajmo kako Hrvatska u zvaničnoj utakmici nije pobedila Belgiju 19 godina - piše Indeks. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

 

Poslednji put Hrvatska i Belgija su igrale prošle godine u Briselu. Bila je to generalna proba uoči Evropskog prvenstva, a domaćin je slavio 1:0 golom Romelua Lukakua u 38. minutu. Prvi put su ove dve selekcije igrale u Briselu 2000. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji. Susret se završio bez pogodaka, a hrvatsku ekipu je vodio Miroslav Blažević.

Revanš se desio sledeće godine i Hrvati su slavili sa 1:0 golom Alena Bokšića. Usledile su dve utakmice u kvalifikacijama za EP u Portugalu 2004. godine. U prvom susretu, 2003. godine u Zagrebu, Hrvatska je deklasirala Belgijance sa 4:0, dok je u revanšu Belgija slavila sa 2:1. 

Zatim je odigran prijateljski susret 2010. godine, Hrvatska je u Briselu pobedila sa 1:0 golom Nika Kranjčara u 63. minutu. Usledila su još dva duela u kvalifikacijama za SP 2014. godine. U Briselu je 2012. bilo 1:1, a u revanšu u Zagrebu Belgija je pobedila sa 2:1. Romelu Lukaku je dao dva gola (15, 38), dok je za Hrvatsku strelac bio Niko Kranjčar (83). Belgija je tom pobedom osigurala prvo mesto, a hrvatska ekipa je put prema Brazilu tražila u dodatnim kvalifikacijama protiv Islanda. 

Kada se sve sabere i oduzme, Hrvatska je poslednji put u takmičarskoj utakmici slavila protiv Belgije 29. marta 2003. godine! Zaista dug niz kog se komšije sa razlogom plaše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading