OŠTAR NAPAD NA FIFU: Hrvat POLETEO U ZVEZDE nakon taličnog prolaska u osminu finala!

Autor:

Sport

02.12.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška optužba na račun krovne fudbalske organizacije.

OŠTAR NAPAD NA FIFU: Hrvat POLETEO U ZVEZDE nakon taličnog prolaska u osminu finala!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske uspela je da izbori plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, nakon što su u meču trećeg kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru odigrali 0:0 sa selekcijom Belgije.

Trinaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

"Đavoli" su bili bolji rival na meču, pre svega u drugom poluvremenu, kada je Romelu Lukaku promašio čak četiri neverovatne šanse, većinu od njih na prazan gol, pa je Hrvatska uz izuzetnu dozu sreće izborila plasman dalje sa druge pozicije u grupi.

Foto: Tanjug/AP

Romelu Lukaku je promašio neverovatne prilike na meču

Svoj komentar utakmice dao je i Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, koji je imao negativne komentare na račun FIFE.

- Postali smo ekipa koja zaslužuje poštovanje o kom govorim, a ne to da kao vicešampioni sveta igramo u 13 časova. Zaslužili smo to rezultatima. Kako god da ovo završi, to je činjenica - izjavio je Zlatko Dalić, očigledno zaboravivši da je u isto vreme svoju utakmicu igrala i Argentina, predvođena Leom Mesijem.

Hrvatska će u osmini finala igrati sa Japanom, a o azijskoj selekciji je Dalić imao samo pozitivne reči.

- Ako neko završi kao prvi u grupi ispred Španije i Nemačke, onda je on dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je njegov veliki kvalitet. Moramo biti disciplinovani i strpljivi i ne smemo da pravimo greške na početku utakmice. Japan to kažnjava kontranapadima. Znamo da Japan ima mnogo igrača u Europi, mislim njih osmoricu u Bundesligi, imaju igrača i u Seltiku, dobre igrače iz prvenstva... To je dobra stvar za japanskog selektora, to što poznaje evropski fudbal. Japan će biti dostojan suparnik Hrvatskoj. Nisam iznenađen što su u osmini finala. Zaslužili su i na tome im čestitam - dodao je selektor Hrvatske.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić je obezbedio drugu vezanu osminu finala

Cilj Hrvatske u nastavku turnira je jasan, a Dalić je izjavio da je najbitnije da njegov tim ostane skroman i skoncentrisan.

- Apetiti nisu porasli. Moramo da budemo smireni i skromni te da tražimo ono što je za nas najvažnije. To je prva sledeća utakmica. Ne smemo da mislimo da smo učinili velike stvari. Napravili smo ono za što smo se spremali i idemo dalje. Kad smo 2018. u Rusiji bili prvi u grupi s devet bodova, išli smo na Dansku. Rekao sam tada da bismo bili gubitnici da smo izgubili tu utakmici. Niko se ne bi sećao grupe. Tako je i sada. Nećemo ići s velikim najavama. Pokušaćemo da pobedimio u sledećoj utakmici i tako napravimo sledeći korak. Važno je da smo čvrsto na zemlji - poručio je Dalić.

Meč između Hrvatske i Japana je na programu 5. decembra, sa početkom u 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading