SRBIJA JE ISPALA, ALI PRVENSTVO IDE DALJE: Počinje nokaut faza - ko će biti novi PRVAK SVETA? (ANKETA)

Autor:

Sport

03.12.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za rasplet u Kataru.

SRBIJA JE ISPALA, ALI PRVENSTVO IDE DALJE: Počinje nokaut faza - ko će biti novi PRVAK SVETA? (ANKETA)

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru dolazi do same završnice, pošto smo posle 13 dana utakmica grupne faze, ostali na samo 16 ekipa, koje će se boriti za trofej svetskog prvaka.

Četrnaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Prvenstvo je posle samo tri meča završeno za selekciju Srbije, što je svakako najviše pogodilo naše navijače, ali gledajući ostatak sveta, neke druge države su doživele mnogo veći krah, pa ih više nećemo gledati na Mundijalu. 

U pitanju su Nemačka i Belgija, koje su na šokantan način ostale bez druge faze, a veliko negativno iznenađenje je i Danska, koja je osvojila samo jedan bod u grupi D.

Foto: Tanjug/AP

Nemačka je doživela novi debakl na SP

Sa druge strane, imamo i nekoliko selekcija koje su napravile veliko iznenađenje u Kataru, pa su izborile plasman dalje. Maroko je igrao sjajno, pa je prvi u grupi F sa sedam bodova, Japan je prvi u grupi E posle pobeda nad Nemačkom i Španijom, a šokantatan plasman dalje su obezbedile i Australija i Južna Koreja.

Sada sve kalkulacije padaju u vodu, poraz znači kraj prvenstva, a kostur izgleda ovako.

Deluje da u osmini finala nemamo utakmicu koja se može nazvati derbijem, a favorite bi mogli da ugroze selekcije SAD-a protiv Holandije, odnosno Maroko protiv Španije. Takođe, biće zanimljivo videti koliko Japan može u meču sa Hrvatskom.

Sa jedne strane imamo samo dve evropske selekcije, dok će na drugoj strani biti čak šest. Moguć je i veliki okršaj Brazila i Argentine u polufinalu, naravno ako pre toga ne bude iznenađenja, dok će mesto u finalu na drugoj strani pre svega tražiti Španija, Francuska, Engleska i Portugal.

Finale Svetskog prvenstva u Kataru je zakazano za 18. decembar na stadionu "Lusail", a titulu brani selekcija Francuske.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading