MEČ O KOM PRIČA CEO SVET: Iran i Amerika, ali u fudbalu - pobednik ide u DRUGU FAZU Mundijala!

Autor:

Sport

29.11.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl nas čeka večeras od 20 časova.

MEČ O KOM PRIČA CEO SVET: Iran i Amerika, ali u fudbalu - pobednik ide u DRUGU FAZU Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

fudbalska reprezentacija Irana

Fudbaleri Irana i SAD-a sastaće se večeras od 20 časova u utakmici trećeg kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pobednik ovog susreta obezbediće plasman dalje.

Deseti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Iran je do sada skupio tri boda, pošto su u prvom kolu poraženi od selekcije Engleske sa 6:2, da bi u fantastičnom meču drugog kola pobedili Vels sa 2:0 i na taj način prišli na korak od druge faze.

Foto: Tanjug/AP

Iran je savladao Vels golovima u 99. i 101. minutu

Sa druge strane, Amerika je u prva dva kola ostvarila dva nerešena ishoda, prvo 1:1 sa Velsom, a zatim i 0:0 sa Engleskom, pa se sa dva osvojena boda nalaze iza Irana, pa je jasno da im večeras treba pobeda.

Situacija je pred večerašnji meč jasna. Ukoliko Amerika pobedi, proći će u drugu fazu, a isto važi i za Iran, koji pobedom obezbeđuje osminu finala. Ukoliko bude nerešeno, dalje ide Iran, ali pod uslovom da Vels ne napravi senzaciju i ne savlada Englesku u meču trećeg kola.

Foto: Tanjug/AP

Pulišić i Mekeni su glavne uzdanice Amerike

Iranci u večerašnji meč ulaze oslabljeni, pošto Alireza Jahanbakš ima dva žuta kartona, pa neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima u meču koji je glavna tema dana u Kataru, a povod su zategnutiji politički odnosi između dve države. Ipak, nadamo se da će na Mundijalu sve ostati u znaku fudbala.

Meč trećeg kola grupe B počinje u 20 časova, a tada je na programu i drugi meč, kada se sastaju Engleska i Vels.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading