VELS NA KOLENIMA: Sjajni Iran SRUŠIO ostrvljane sa dva gola u DUBOKOJ nadoknadi i stigao nadomak osmine finala!

Autor:

Sport

25.11.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč.

VELS NA KOLENIMA: Sjajni Iran SRUŠIO ostrvljane sa dva gola u DUBOKOJ nadoknadi i stigao nadomak osmine finala!

Foto: Tanjug/AP

Start Vejna Henesija nad Mehdijem Taremijem

Fudbaleri Irana savladali su Vels sa 2:0 u prvom meču 2. kola grupe B Svetskog prvenstva u Kataru.

Azijska selekcija sada sve drži u svojim rukama pošto posle dva kola ima tri osvojena boda i ostaje joj duel sa SAD, dok Velšani imaju samo bod i čeka ih meč sa favorizovanim Englezima.

Izabranii Karlosa Keiroša zasluženo su pobedili, ali su do trijumfa stigli tek u dubokoj nadoknadi golovima rezerviste Rozbeha Češmija i Remina Razejana.

Iranci su nešto bolje započeli utakmicu, ali su ostrvljani prvi imali veliku priliku. Kifer Mur je u 11. minutu u svom stili pokušao glavom, ali je tukao pravo u golmana Irana.

Četiri minuta kasnije azijskoj reprezentaciji poništen je gol koji je postigao Ali Golizadeh. Serdar Azmun je prekombinovao i napravio dodavanje viška, pa je ofsajd opravdano dosuđen.

U narednom periodu videli smo dosadan meč sa tek ponekom polu-prilikom. Do kraja poluvremena Azmun je bio najbliži golu, ali je malo zakasnio, pa je prilika otišla u nepovrat.

Totalna dominacija Iranaca u drugom delu igre. U 51. minutu dva puta pogađaju stativu, prvo Azmun, a onda i Golizadeh do kojeg se odbila lopta. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Irana

Iran je nastavio sa atacima, pretio je maltene konstantno, ali do gola nije mogao. Henesi je u dva navrata fantastično intervenisao i održao svoj tim u životu.

Umalo je stigla kazna Irance za sve promašaje, ali je Ben Dejvis u 83. minutu propustio ogromnu priliku, preko gola iz izgledne pozicije tukao je fudbaler Totenhema.

Samo minut kasnije golman Henesi dobija direktan crveni karton, nakon konsultacije VAR-a zbog pogibeljnog starta nad Mehdijem Taremijem.

Vels je ostao sa igračem manje i nije uspeo da se odbrani. U 98. minutu rezervista Češmi postiže fantastičan pogodak, koji je inače i prvi gol izvan šesnaest metara na Mundijalu, i donosi prednost Iranu.

Dva minuta kasnije iz kontra napada potvrdio je golom Razejan i tako doneo veliki trijumf svom timu.

U drugom meču 2. kola ove grupe sastaju se SAD i Engleska, koja će pobedom imati priliku da bude prva reprezentacija koja je obezbedila plasman u osminu finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading