NE DAMO PUTINU DA NAM UKRADE BOŽIĆ! Kličko najavio kako će se praznici proslaviti u Kijevu!

Autor:

Svet

29.11.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev planira da postavi novogodišnje jelke, bez lampica, po celom oštećenom gradu i tako iskaže prkos ruskim napadima na infrastrukturu zbog kojih delovi grada ostaju bez struje, rekli su službenici.

NE DAMO PUTINU DA NAM UKRADE BOŽIĆ! Kličko najavio kako će se praznici proslaviti u Kijevu!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin ponovo na meti Vitalija Klička

- Niko neće otkazati Novu godinu i Božić, u gradu bi trebalo da bude prisutna atmosfera dočeka - izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u intervjuu za novinsku agenciju RBC-Ukrajina.

- Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić - poručio je Kličko.

Sergej Kovalenko, glavni izvršni direktor firme YASNO, koja snabdeva Kijev električnom energijom, objavio je na Fejsbuku da će zbog uštede električne energije jelke biti bez iluminacija i venaca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vitalij Kličko

- Biće to energetski najodgovornije novogodišnje i božićne jelke, ali svejedno za sve nas - napisao je Kovalenko.

Kličko je rekao da neće biti masovnih okupljanja ni koncerata - uobičajenih na dočeku Nove godine. Gradske firme sponzorisaće jelke u celom Kijevu, uključujući i na Sofijskom trgu u starom delu grada, prenosi Hina.

Prekidi snabdevanja strujom i grejanjem zbog ruskih napada

- Posebno će biti postavljene novogodišnje jelke koje će podsećati našu decu na novogodišnje raspoloženje - rekao je gradonačelnik.

Rusija gađa raketama ukrajinsku energetsku infrastrukturu od početka oktobra, a komunalne službe bore se da uspostave snabdevanje električnom energijom u glavnom gradu.

U gradu, koji je pre rata imao 2,8 miliona stanovnika, po zimskoj hladnoći traje borba s prekidima u snabdevanju električnom energijom i centralnim grejanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
miro

29.11.2022 12:42

ti neznas ni kada ti je bozic.